AL CIRCUIT D'ÀUSTRIA

Hamilton falla i Bottas atrapa la segona pole de la seva carrera

Sainz es fica amb solvència a la Q-3 i Alonso no pot passar de la dotzena plaça

jgblanco39225120 mercedes driver valtteri bottas of finland  center  gestures170708160949

jgblanco39225120 mercedes driver valtteri bottas of finland center gestures170708160949 / Darko Bandic

2
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Valtteri Bottas es va anotar ahir a Àustria la segona pole de la seva carrera gràcies, sobretot, a les banderes grogues provocades per una avaria al Haas de Romain Grosjean, que va impedir realitzar el segon i definitiu intent amb pneumàtics nous als deu millors. El gran perjudicat del dia va ser Lewis Hamilton. L’anglès havia comès un petit error en el primer intent que el deixava tercer i no va tenir oportunitat d’esmenar-lo. Arrencarà vuitè en virtut d’una penalització de cinc posicions a la graella per canviar la caixa de canvis.

    

Sembla una carrera propícia perquè Sebastian Vettel –arrenca a la primera línia amb Bottas– distanciï en algun punt més el seu gran rival al títol. «Serà una carrera molt llarga, molt dura amb Valtteri, perquè va marcar un gran ritme divendres», va explicar Vettel, empipat per no haver firmat la pole, però content de veure Hamilton amb problemes. «No he pogut millorar la meva volta perquè no hi ha hagut un segon intent, però de totes maneres amb la penalització no hauria sortit al davant. Treballaré a fons per entrar segon i formar un doblet amb Valtteri», va dir Hamilton.

    

L’anglès és l’únic entre els deu primers que no arrencarà amb el pneumàtic ultratou, sinó amb el supertou, més resistent i propici per remuntar i avivar la lluita pel Mundial, en què no es veu Bottas: «No tinc cap altre objectiu que guanyar», diu el poleman, mentre el seu cap Toto Wolff, l’anima dient que «està guanyant-se la renovació». 

SAINZ 10è I ALONSO 12è

Notícies relacionades

La lluita per la victòria podria animar-se encara més si es compleix la predicció de pluja. D’aquesta aigua se’n beneficiarien els Red Bull i també Carlos Sainz, que sortirà 10è. «És una mala passada, però no he pogut marcar temps amb l’únic set de pneumàtics nous a la Q-3 per culpa de les banderes grogues», va explicar el madrileny, que a la Q-2 va marcar el cinquè millor temps i anava pel camí de la seva millor classificació de l’any.

    Fernando Alonso va completar una altra impecable classificació, sense un sol error i davant del seu company, tot i que cap dels McLaren va passar a la Q-3. «He completat voltes molt bones, hem tret tot el partit al cotxe, no es podia esprémer més. Em quedo amb bones sensacions en conducció», va dir l’asturià, que espera una carrera «bastant dura», després de firmar la 12a posició.