GP D'AZERBAIDJAN

Ricciardo guanya una carrera caòtica

Hamilton i Vettel van perdre les opcions de triomf en un duel d'errors i sancions

 

  / AP / DARKO BANDIC

1
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Per molts és un dels millors pilots de la graella, el millor sense títols, un pilot que fa fàcil el que és difícil, a qui no es veu mai tens en les maniobres més arriscades. Daniel Ricciardo, el pilot de l'etern somriure, es va anotar la quarta victòria de la seva carrera on menys s'ho esperava, quan el motor Renault del seu Red Bull el deixava en inferioritat enfront dels Mercedes, els Ferrari, i fins i tot enfront de Force India o Williams. I ho va fer a pesar d'una parada extra al box per un plàstic ficat al seu canal de refrigeració. No va fallar i va compartir podi en una carrera caòtica amb Valtteri Bottas i Lance Stroll, el més jove de la història (li va arrabassar el rècord a Max Verstappen amb 18 anys i un mes, només 12 dies menys).

Lewis Hamilton va quedar fora de combat quan els seus mecànics li van ajustar malament el protector que circumda l'habitacle, i que corria risc de desprendre's. Sebastian Vettel tampoc va poder lluitar per la victòria després d'una sanció de parada i deu segons per una estúpida reacció davant Hamilton —hi va xocar lateralment— quan l'anglès va frenar sobtadament darrere del cotxe de seguretat. Tots dos van mantenir un duel de remuntades i es van disputar la quarta plaça final en els últims girs, un batalla que va caure del costat del Ferrari de l'alemany.

Va ser una carrera caòtica: tres cotxes de seguretat, un cotxe de seguretat virtual i una neutralització de mitja hora van ser necessaris per netejar la pista de la quantitat de peces que es van quedar a la pista pels innombrables tocs, com el de Kimi Raikkonen contra Valtteri Bottas, o el dels dos Force India d'Esteban Ocon Checo Pérez entre si.

SAINZ, VUITÈ: ALONSO, NOVÈ

Notícies relacionades

I quan no hi va haver tocs, hi va haver virolles, com la de Carlos Sainz per evitar xocar contra el seu company Daniil Kvyat. El madrileny va atrapar finalment un vuitè lloc que va arrabassar a Fernando Alonso en l'última part de la carrera. “Vaja, podríem haver guanyat la carrera”, va dir l'asturià amb ironia veient la quantitat d'errors que cometien els de dalt. El bicampió va donar els primers punts de la temporada a McLaren.

Classificacions de la carrera i el Mundial