GP DE L'AZERBAIDJAN

Guerra bruta entre Hamilton i Vettel

El pilot alemany col·lisiona expressament amb el seu cotxe contra el del britànic després d'una frenada d'aquest amb el cotxe de seguretat en pista

toque

toque

1
Es llegeix en minuts

Lewis Hamilton Sebastian Vettel han tingut una picabaralla en plena carrera del GP de l'Azerbaidjan. Amb el cotxe de seguretat en pista, quan ja es disposava a abandonar-la, el pilot britànic s'ha quedat al davant del gran grup, amb la potestat de marcar el ritme fins a travessar la línia del 'safety', i ha frenat més del compte en un revolt, de manera que l'alemany, que venia per darrere amb el seu Ferrari, l'ha envestit, cosa que ha fet que saltessin algunes peces.

Vettel no s'ha tallat un pèl, ha aixecat la mà com a protesta, s'ha posat en paral·lel al britànic i mentre li recriminava l'acció, ha donat un petit cop de volant amb el qual la seva roda davantera dreta ha picat contra l'esquerra de Hamilton, que ha aixecat la mà sorprès davant l'actitud del seu rival.

SANCIÓ PER AL TETRACAMPIÓ

Notícies relacionades

Vettel ha sigut sancionat amb una parada de 10 segons en boxs per "conducció perillosa", mentre que Hamilton n'ha sortit indemne, encara que ja en carrera es va queixar per la ràdio que la sanció li semblava massa petita. Ja acabada la carrera, Vettel també es va mostrar enfadat. "La F1 és per a adults. No té sentit frenar. No estic d'acord amb la sanció, ens haurien d'haver castigat tots dos".

A Hamilton li van fer arribar les paraules del pilot de Ferrari i va negar que hagués frenat intencionadament. "No ho he fet. Com en els altres inicis, he frenat al mateix lloc. S'ha adormit i s'ha enganxat a mi. Aquest no ha sigut un problema per a mi. El que sí que és un problema és situar-se al costat d'un i conduir cap a mi. És una vergonya. Crec que s'ha avergonyit a si mateix avui". Respecte al comentari que la F-1 és per a adults, va anar més enllà: "Si vol provar que és un home, crec que hauria de fer-ho fora del cotxe cara a cara. Anàvem a poc a poc, si haguéssim anat més ràpid podria haver sigut molt pitjor". I va apel·lar al mal exemple que va suposar per als nens: "Imagineu tots els xavals que veuen F1 i contemplen aquesta classe de conducta per part d'un pilot que ha sigut quatre vegades campió mundial. Crec que això ho diu tot".