Vettel es destaca en el Mundial de F-1 després de guanyar a Mònaco

El tetracampió alemany protagonitza una carrera impecable i derrota el seu company Raikkonen

eprozas38384753 ferrari s german driver sebastian vettel gestures during a p170511170609

eprozas38384753 ferrari s german driver sebastian vettel gestures during a p170511170609 / Manu Fernandez

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

No hi va haver carrera, com tampoc hi va haver entrenaments per a la pole dissabte quan els dos Ferrari van dominar a plaer pels carrers de Mònaco. La Scuderia va demostrar tenir un cotxe capaç d’amargar la temporada a la fabulosa i dominadora Mercedes, que ja no en té prou ni amb el poder del seu motor ni amb el carisma i les mans de Lewis Hamilton, encara campió, que a Montecarlo es va haver de conformar ahir amb una discreta setena plaça.

Tant Sebastian Vettel, brutal, com el seu company Kimi Raikkonen, que, nou anys després aconseguia la pole, van fer una demostració del poder dels monoplaces de Maranello, que feia 16 anys que no guanyaven a Mònaco (Michael Schumacher va ser l’últim, el 2001), amb el tetracampió alemany en el primer lloc i adquirint encara més avantatge. Vettel ha aconseguit el seu tercer triomf (Austràlia, Bahrain i Mònaco) en sis grans premis i ja té 25 punts d’avantatge (una victòria, un gran premi complet) sobre Hamilton, guanyador a la Xina i Barcelona.

SAINZ EXTRAORDINARI

La sortida va ser per a Raikkonen, que va aguantar l’atac de Vettel. A partir de l’arrencada, l’alemany simplement va esperar que es complís l’estratègia de Ferrari, que va fer parar primer Raikkonen i després Vettel, i va deixar en pista a aquest amb temps suficient perquè expremés el seu primer joc de pneumàtics en diverses voltes rapidíssimes i tornés a la pista per davant del seu col·lega de box. La resta va ser fer voltes i més voltes pels carrers de Mònaco, amb un Hamilton recuperant-se, de la 13a plaça a la 7a, just per darrere d’un extraordinari Carlos Sainz (Toro Rosso), que va tornar a acabar en els punts i suportant la força de Hamilton.

Notícies relacionades

La carrera va finalitzar en una gran fila, ja que quan faltaven 15 voltes Jenson Button (McLaren-Honda), que va començar el dia rebent un afectuós missatge de Fernando Alonso des d’Indianapolis («que tinguis molta sort, cuida el meu cotxe»), va catapultar, a poca velocitat, a l’entrada del túnel de Mònaco, el Sauber de Pascal Werhlein, que va acabar recolzat al mur, vertical, sense patir danys.

En les 15 últimes voltes, un mini gran premi, els pilots van mostrar les seves millors mans, sempre amb Vettel liderant el grup compost per Raikkonen, el trio que lluitava pel tercer lloc (Ricciardo, Bottas i Vertsappel) i el duel Sainz-Hamilton per la sisena plaça. Al final, tot i l’agressiu pilotatge de Verstappen, Ricciardo va aguantar la tercera posició i Bottas la quarta, de la mateixa manera que Carlos Sainz va poder suportar l’empenta de Hamilton. 

Temes:

Automobilisme