Hamilton derrota Vettel en un Circuit ple

El campió britànic de Mercedes pilota de meravella davant l'empenta del tetracampió alemany de Ferrari, que manté el liderat del Mundial

rozas38431234 mercedes  british driver lewis hamilton celebrates winning a170514160005

rozas38431234 mercedes british driver lewis hamilton celebrates winning a170514160005 / TOM GANDOLFINI

1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El britànic Lewis Hamilton (Mercedes), flamant campió del món de F-1, ha aconseguit ser el primer pilot que repeteix victòria a Montmeló en l'última dècada. Hamilton, que ha fet una sortida horrible (com gairebé sempre) fins a l'extrem que ha perdut el liderat a l'arribar al primer revolt del Circuit de Catalunya, ja que ha sigut avançat pel tetracampió alemany Sebastian Vettel (Ferrari), ha sabut gestionar amb intel·ligència, en complicitat amb el seu box, l'estratègia i, al final, ha mantingut amb habilitat una escassa diferència sobre Vettel, que ho ha intentat tot però que s'ha hagut de conformar amb la segona plaça i mantenir el liderat del campionat del món. Els últims guanyadors de Montmeló van ser: Fernando Alonso (2006), Felipe Massa (2007), Kimi Raikkonen (2008), Jenson Button (2009), Mark Webber (2010), Sebastian Vettel (2011), Pastor Maldonado (2012), Alonso, de nou, el 2013), Lewis Hamilton (2014), Nico Rosberg (2015) i Max Verstappen (2016).

XOC ENTRE ELS FAVORITS

En la carrera, presenciada en directe per 94.623 aficionats, ha sigut decisiva l'estratègia de Hamilton, que ha preferit muntar el pneumàtic mitjà en l'equador de la prova, mentre que Vettel se l'ha guardat per al final. Just quan s'ha produït el tercer relleu, amb el cotxe de seguretat virtual en marxa, Vettel s'ha incorporat a pista just quan Hamilton encarava la llarga recta de Montmeló i tots dos han xocat a l'arribar al primer revolt. Els comissaris han jutjat la maniobra legal, Vettel ha empès l'anglès fora de la pista, Hamilton ha rectificat, hi ha tornat i, poc després, ha superat l'alemany pels seus pneumàtics més tous.

A partir d'aquí, amb Hamilton calçant gomes toves i Vettel amb la mitjanes, l'equip Ferrari ha pensat que l'anglès s'hauria d'aturar-se al seu box una quarta vegada, però no ha sigut així. Hamilton ha pilotat de meravella i Vettel no ha tingut més remei que consolar-se amb la segona plaça.

VETTEL SEGUEIX LÍDER

Notícies relacionades

El domini de Mercedes i Ferrari ha sigut escandalós, fins a l'extrem que, fora de combat Kimi Raikkonen (Ferrari), per un xoc amb Max Verstappen (Red Bull), i Valtteri Bottas (Mercedes) per avaria del seu motor, el tercer ha sigut l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull), a més d'un minut dels dos primers. Carlos Sainz (Toro Rosso-Ferrari) ha acabat vuitè i Fernando Alonso (McLaren-Honda), 12è.

Mundial de pilots: 1. Sebastian Vettel (Ferrari), 104 punts; 2. Lewis Hamilton (Mercedes), 98 punts; 3. Valtteri Bottas (Mercedes), 63 punts; 4. Kimi Raikkonen (Ferrari), 49 punts; i 5. Daniel Ricciardo (Red Bull), 37 punts.