Doncs sí, hi va haver miracle Alonso a Montmeló

El bicampió espanyol de McLaren es converteix en el millor de 'resta del món' en els assajos definitius del Circuiti

rozas38413267 gra223 montmel   barcelona   13 05 2017   el piloto espa ol 170513155931

rozas38413267 gra223 montmel barcelona 13 05 2017 el piloto espa ol 170513155931 / Alberto Estevez

1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Fernando Alonso és un dels grans esportistes espanyols de la història. Però, és clar, Alonso no pot posar d’acord a tothom. No sols hi va haver gent que el va criticar per acceptar el repte de les 500 Milles d’Indianàpolis abans que un GP més del Mundial, és cert, es tracta de Mònaco, però aquí ja ha guanyat el nano, i, fins i tot, qui va considerar un gest molt lleig abandonar el Circuit, per jugar un partit de pàdel, mentre el seu equip feia servir les sis hores següents per canviar, novament, el motor Honda del seu McLaren que, un altre cop, es va trencar al tercer revolt de Montmeló.

Notícies relacionades

Però Alonso va tornar a demostrar ahir que és un dels millors pilots de tots els temps i, per descomptat, un pilot guanyador si tingués un cotxe competitiu i no aquest McLaren (preciós, és cert), però insofrible i molt poc veloç. Alonso va fer broma amb la seva experiència d’aquestes últimes setmanes a Indy i va reconèixer, en el suport de les grades, alguns dels motius per explicar la seva fantàstica classificació, un setè lloc darrere els Mercedes, Ferrari i Red Bull. «Són els aficionats els que m’empenyen, i ser als ovals m’ha fet ser més ràpid a les rectes», va fer broma després de reconèixer que ni ell mateix s’esperava acabar setè. «No esperem més per diumenge, no demanem més per a la carrera, el miracle ja s’ha produït: Fernando ha col·locat un cotxe que no funciona en la setena posició de la graella. És un geni», va dir Pedro Martínez de la Rosa, comentarista a Movistar+.

Alonso, que va fer broma sobre el fet que «potser practicar a Indy m’ha fet ser més veloç en aquesta recta», va reconèixer que havia sigut un gran dia i espera que sigui un gran diumenge. «No obstant, soc el pilot que més punts ha sumat al Circuit en la seva història. ¿Per què?, perquè aquest públic m’empeny».