Fernando Alonso renuncia al GP de Mònaco per córrer les 500 Milles d'Indianapolis

L'equip McLaren oficialitza la decisió del pilot asturià

McLaren driver Fernando Alonso, left, of Spain and Renault driver Nico Hulkenberg of Germany play a table tennis ahead of the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit in Shanghai, China, Sunday, April 9, 2017. (AP Photo/Toru Takahashi)

McLaren driver Fernando Alonso, left, of Spain and Renault driver Nico Hulkenberg of Germany play a table tennis ahead of the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit in Shanghai, China, Sunday, April 9, 2017. (AP Photo/Toru Takahashi) / TORU TAKASHASHI / AP

1
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ / OVIEDO

Fernando Alonso ha renunciat al Gran Premi de Mònaco, una de les carreres més emblemàtiques del Mundial de Fórmula 1, per disputar per primera vegada en la seva carrera professional les 500 Milles d'Indianapolis. La sorprenent notícia ha sigut oficialitzada aquest dimarts per McLaren, que en un comunicat ha donat els detalls de la decisió d'Alonso. "El cotxe estarà gestionat per l'equip Andretti Autosport encapçalat pel seu fundador, propietari i CEO, Michael Andretti. Andretti, excampió de la Indycar, que va córrer a la Fórmula 1 per a McLaren juntament amb el llegendari Ayrton Senna durant una temporada (1993), és el fill del tres vegades campió de la Indycar i una vegada campió de la Fórmula 1, Mario Andretti.

"Com que les 500 Milles d'Indianapolis es disputaran el pròxim 28 de maig (el mateix dia que se celebra el Gran Premi de Mònaco), Fernando no prendrà la sortida en la carrera monegasca d'aquest any. No obstant, les 500 Milles d'Indianapolis serà l'única carrera de la Indycar del 2017 en la qual Fernando competirà, per la qual cosa el Gran Premi de Mònaco serà l'única prova del 2017 de la qual s'absentarà l'espanyol. McLaren-Honda anunciarà quan sigui l'hora el nom del pilot que ocuparà el lloc de Fernando a Mònaco", conclou el comunicat.