Ecclestone, acomiadat de la fórmula 1

"M'han fet fora, estic fora", assegura l'expatró després de quatre dècades al capdavant de l'automobilisme

rpaniagua36978231 kitzbuehel  austria   21 01 2017   bernie ecclestone  niki l170123210411

rpaniagua36978231 kitzbuehel austria 21 01 2017 bernie ecclestone niki l170123210411 / ERICH SPIESS

1
Es llegeix en minuts

Bernie Ecclestone ja no és el patró de la fórmula 1, segons ha confirmat ell mateix a la revista alemanya 'Auto Motor und Sport'. "M'han fet fora avui, estic fora, és oficial. No segueixo a l'empresa, Chase Carey ocuparà el meu lloc". La sortida coincideix amb l'arribada definitiva del nou amo de la competició, Liberty Media.

Ecclestone, de 86 anys, ha dirigit la classe reina de l'automobilisme durant quatre dècades, però la nova empresa propietària ja va designar Chase Carey com a president de la fórmula 1 i segons sembla estaria a punt de crear un altre càrrec executiu per gestionar el màrqueting i els patrocinis. Això deixaria el britànic sense poder efectiu fins i tot encara que mantingués un paper dins de l'organització. Segons el diari 'The Times', se li podria oferir el càrrec de president d'honor de la categoria, però no és clar que accepti aquesta possibilitat.

LIBERTY, AL CAPDAVANT

La setmana passada, Liberty va obtenir l'aprovació dels seus accionistes i de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) per a l'adquisició de la fórmula 1, així que només resten formalitats per acabar el traspàs. Únicament les autoritats europees de defensa de la competència podrien frenar el procés, si bé s'espera que per a l'inici de la temporada al març estigui finalitzat.

L'operació per al traspàs dels drets va començar l'any passat, quan Liberty Media, una empresa de mitjans i entreteniment creada fa 25 anys pel multimilionari John Malone, va adquirir la marca per 4.400 milions de dòlars (uns 3.930 milions d'euros), als quals s'afegeix l'assumpció de deutes per un valor semblant. Liberty tindrà el 35,3% de les accions de la categoria, suficient per controlar la companyia i prendre les decisions. 

CHASE CAREY, EL SUBSTITUT

Notícies relacionades

Chase Carey, un important executiu mediàtic, ja està confirmat com a nou president de la categoria, mentre que Sean Bratches, un exdirectiu d'ESPN, assumiria la comercialització de la fórmula 1. I en la conducció esportiva s'està parlant de negociacions amb Ross Brawn, excap de Mercedes i Ferrari.

S'espera que Carey busqui rellançar les estratègies digitals de la fórmula 1, així com aprofundir el negoci als Estats Units i frenar la progressiva retirada d'Europa.