LA SUBSTITUCIÓ DEL CAMPIÓ

Mercedes reconeix que l'adéu de Rosberg els va sorprendre

Wolff i Lauda asseguren que se'ls ha ofert "mitja graella de F-1", però encara no saben qui fitxaran

rozas36492806 ros01 viena  austria   02 12 2016   fotograf a facilitada po161203203105

rozas36492806 ros01 viena austria 02 12 2016 fotograf a facilitada po161203203105

4
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

Tothom a la F-1 reconeix que la retirada, la jubilació, el sobtat adéu de l’alemany Nico Rosberg, tot just conquistar el títol mundial de pilots amb Mercedes en dura lluita amb el campió britànic Lewis Hamilton, els va agafar per sorpresa.

Fins i tot el màxim responsable de l’escuderia alemanya, l’austríac Toto Wolff, va reconèixer que no en sabia res i, per tant, no tenia res preparat. De manera que, així que tenir coneixement de la notícia, dimecres passat, es va posar a treballar, colze a colze, amb el seu amic i col·lega en la direcció de l’equip campió, el també austríac Niki Lauda, per intentar fitxar el millor company de treball possible per al britànic Lewis Hamilton.

«Només puc dir que els dos pilots de Red Bull, l’australià Dani Ricciardo i l’holandès Max Verstappen, no estan disponibles, així que, dilluns que ve, analitzarem amb Niki (Lauda) quines són les possibilitats que tenim per reforçar la nostra escuderia, encara que resulta evident que no serà senzill substituir tot un recent campió del món com Nico», va dir amb claredat Wolff.

Lauda, desconcertat

Lauda, desconcertatUna cosa semblant va comentar Lauda en declaracions al diari italià esportiu La Gazzetta dello Sport. «No em costa reconèixer que vaig saber la notícia de la retirada de Nico (Rosberg) poques hores abans que es fes pública. Vam parlar per telèfon i encara em sento malament amb la notícia, no m’ho esperava. Ningú a Mercedes s’imaginava que diria prou. Al principi no m’ho  vaig creure, em pensava que el Nico estava fent broma, però estava seriós i m’ha confirmat que era veritat. És una cosa increïble, de veritat. Quan guanyes el primer títol, el primer que penses és a guanyar el segon. El Nico, no».

Lauda, que es passa el dia penjat al telèfon conversant amb el seu amic Wolff, reconeix que la decisió de Rosberg els ha deixat molt desorientats. «No estàvem preparats per a una notícia així. Perdem el millor pilot del 2016, de manera que no serà fàcil substituir-lo. És evident que posseïm el millor cotxe de la graella, encara que ja veurem si el continuarem tenint l’any que ve, però no es tracta de ser temptadors, es tracta que puguem contractar el pilot que ens agrada». El campioníssim austríac va explicar al diari italià que «se’ns ha ofert mitja graella de F-1 per substituir Nico, però els pilots que ens interessen tenen contracte en vigor. ¿Contractar un jove?, és un risc perquè no sabem si podrà anar ràpid».

«No em rendeixo mai, de manera que si hagués acabat segon al Mundial, segur que ho hauria intentat una altra vegada l’any que ve», va explicar Rosberg a la gala de FIA on, divendres passat, va fer front a la seva decisió. «Quan vaig guanyar el títol em vaig recordar a mi mateix que m’havia compromès amb els meus a deixar-ho, però no sabia si tindria coratge per fer-ho. Però aquí em teniu anunciant la meva retirada i estic molt content de dir-ho», va sentenciar en les seves primeres paraules, divendres passat a la gala de la FIA.

Notícies relacionades

«Quan tenia sis anys i vaig començar a córrer –va continuar explicant el flamant nou i dimitit campió-- el somni era molt clar: ser campió de F-1. És el que he perseguit tots aquests anys. He complert la missió, ja està fet. Somni complert. Ara s’ha d’estar per altres coses, la família primer. Veurem què ens depara el futur, ja que ni la meva dona Vivian ni jo tenim gaire clars els nostres plans, tot i que sí que tenim una lleugera idea de què volem fer».

La família, vital

La família, vitalA més, la pressió i l’esforç que ha requerit competir amb Lewis Hamilton és un fet que l’alemany ja no està disposat a tornar a afrontar. «Les últimes quatre carreres van ser indescriptibles, perquè jo era el que podia perdre el campionat. L’última carrera és el més dur que he fet mai mentalment, excepte veure la meva dona donar a llum la nostra filla. Això va ser un altre nivell. Per això va ser més especial veure la bandera quadriculada i guanyar el títol. I tinc un gran respecte per Lewis, perquè ha sigut un competidor increïble tots aquests anys a un nivell genial. És un dels millors pilots i això fa més especial que l’hi hagi pogut prendre», va concloure Rosberg, que ni tan sols va comptar amb l’ajuda del seu pare Keke, campió del món de pilots el 1982, amb Williams, «perquè em va dir que no podria suportar els nervis i la pressió de ser al circuit on jo em podia proclamar campió».