Rosberg es retira

"He complert el somni de la meva vida i és moment de deixar-ho", afirma el campió del món de F-1

3
Es llegeix en minuts

Nico Rosberg, campió del món de fórmula 1, títol que va aconseguir diumenge passat a Abu Dhabi, acaba d'anunciar de forma sorprenent la retirada de la competició. "La conquista del títol és el compliment del somni de la meva vida. Ara és el moment de disfrutar de l'èxit i acomiadar-se de la tensió de la categoria màxima", ha indicat el pilot alemany en un comunicat.

Rosberg, de 31 anys, afegeix que ha arribat al cim de la seva carrera. "El títol per a mi ha sigut una experiència increïble que recordaré per sempre. Vaig prendre la meva decisió dilluns a la nit. Després de reflexionar durant un dia, les primeres persones a qui ho vaig dir van ser Vivian (la seva dona) i Georg (Nolte, de l'equip Mercedes), seguit per Toto (Wolf)", assenyala Rosberg en un comunicat.

Nico Rosberg

Campió del món de f-1

He pujat la muntanya, sóc al cim, així s'està bé. El meu següent pas és ser pare i marit"

"Des de fa 25 anys que estic en les carreres, el meu somni, l'únic, ha sigut convertir-me en campió de fórmula 1. Mitjançant molt de treball, dolor, sacrificis, aquest ha sigut el meu objectiu. I ara ho he aconseguit, he pujat la muntanya, sóc al cim, així s'està bé", explica.

CONFERÈNCIA DE PREMSA A VIENA

Rosberg és a Viena en el marc d'una gala de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA).

"Quan vaig guanyar la carrera a Suzuka, des del moment en què el destí del títol estava en les meves pròpies mans, va començar una gran pressió i vaig començar a pensar a acabar la meva carrera si em convertia en campió del món", ha raonat. "Diumenge al matí a Abu Dhabi sabia que podria ser la meva última carrera i aquesta sensació em va esboirar el cap abans de l'inici. Volia disfrutar de cada moment d'aquesta experiència, sabent que podria ser l'última vegada, i després els llums es van apagar i vaig tenir les 55 voltes més intenses de la meva vida", ha explicat.

TEMPORADA MOLT DURA

El corredor assegura que l'esforç per aconseguir el títol i els sacrificis fets tant per ell com la seva família han fet que decidís renunciar. "Aquesta temporada, us ho dic, ha sigut molt dura. M'he esforçat com un boig en cada aspecte després de la frustració dels dos últims anys. Això ha elevat la meva motivació fins a nivells sense precedents. I és clar, ha tingut un impacte en el que més estimo, ha sigut un verdader esforç familiar de sacrifici", ha relatat. "L'únic que fa que aquesta decisió sigui d'alguna manera difícil per a mi és perquè poso la meva família esportiva en una situació difícil, però Toto ho ha entès", ha dit Rosberg sobre el seu equip.

"He aconseguit  "He aconseguit el que volia. Ara començo una nova etapa de la meva vida", afirma el pilot alemany

Notícies relacionades

"Ell va saber immediatament que n'estava completament convençut i això em va tranquil·litzar. El meu gran èxit, que sempre m'enorgullirà, és haver guanyat el campionat mundial amb aquest increïble equip de persones", ha apuntat. "Segueixo el meu cor. Em sento bé", ha manifestat Rosberg en declaracions a un grup de periodistes, segons informa l'agència de notícies austríaca APA. "És molt fàcil. He aconseguit el que volia", ha afegit el corredor alemany, que així mateix ha assegurat que no té prou motivació per seguir competint després de guanyar el campionat.

PARE I MARIT

"El meu següent pas és ser pare i marit", ha afirmat Rosberg, guanyador de 23 grans premis i fill del finlandès Keke Rosberg, campió de fórmula 1 el 1982. "Ara, només sóc aquí per disfrutar del moment. Hi ha temps per disfrutar les pròximes setmanes, reflexionar sobre la temporada i disfrutar de cada experiència. Després d'això començo una nova etapa de la vida i ja veuré què té reservat per a mi", ha rematat.