Rosberg es proclama campió amb el seu podi a Abu Dhabi

El pilot alemany compleix el pronòstic en l'última carrera a l'acabar segon, just al darrere del seu company Hamilton

 

  / AP

3
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

No hi va haver sorpreses, sí una gran carrera de l'alemany Nico Rosberg (Mercedes), de 31años, líder i gran favorit del Mundial de F-1, que, finalment, va conquistar després d'una grandíssima temporada i, per descomptat, un últim gran premi molt intel·ligent i agressiu, el títol que persegueix des de fa 11 temporades, les que fa que està en el 'circ' (quatre anys a Williams i set anys a Mercedes). Rosberg, nascut a Wiesbaden (Alemanya), el 27 de juny de 1985, establert a Mònaco des que tenia només tres anys i fill del popular Keke Rosberg, campió del món de F-1 el 1982 (Williams-Ford Cosworth), s'ha proclamat avui, en el preciós i il·luminat circuit d'Abu Dhabi, campió del món de F-1, per primera vegada després de sumar dos subcampionats, en els dos últimes anys darrere del seu company Lewis Hamilton, tricampió del món i vencedor avui de l'última carrera de la temporada. I ho ha aconseguit sent segon, enganxadet al darrere de Hamilton. El que estava previst.

Hamilton, que  va arrencar des de la 'pole', va guanyar, sense problemes, el seu desè gran premi de l'any

CARRERA DOMINADA

En efecte, els dos Mercedes, tant el de Hamilton com el de Rosberg, van dominar l'última carrera, fins i tot malgrat l'extraordinària aposta de l'equip Red Bull, que ha intentat, tant amb el joveníssim Max Verstappen com l'austríac Daniel Ricciardo, que els seus pilots paressin una vegada menys al box que els favorits i aprofitessin el seu primer joc de pneumàtics al màxim.

Per això, a la volta 21 de les 55 de què constava el gran premi, es va produir l'acció que va clarificar la situació i va demostrar que Rosberg es mereixia el títol. Va ser quan l'alemany es va trobar al darrere de Verstappen i el va avançar amb un risc enorme, però sabent que allà, en aquella acció, abans que l'holandès fes el seu únic canvi de pneumàtics, estava la celebració del títol. I, a partir d'allà, el lider del Mundial i gran favorit al ceptre que encara posseïa Hamilton, es va dedicar a controlar el seu company, esperar i desitjar que el seu equip no fallés en el canvi de pneumàtics, cosa que van fer amb enorme precisió.

Rosberg, que  era qui més hi tenia a perdre, va suportar amb enteresa la pressió dels dos pilots del 'team' Red Bull

GRAN CARRERA DE ROSBERG

Rosberg, que va haver de suportar també la guerra psicològica que li imposava Hamilton al seu davant, alentint la carrera per veure si arribaven els Red Bull i li complicaven la cosa a l'alemany, i, al darrere, amb la gran empenta de Verstappen i Ricciardo, que aspiraven al podi...al davant de Rosberg per canviar el pronòstic del gran premi i permetre que Hamilton renovés el seu títol.

Notícies relacionades

Tot i això, Rosberg, que corria el seu gran premi núm. 207, dels quals ha guanyat 23, ha aconseguit 30 'poles positions', 20 voltes ràpides i ha pujat 58 vegades al podi, va mantenir la compostura i, finalment, va saber acabar, independentment del que fes el seu company, Lewis Hamilton, al podi, que era la posició que necessitava per consagrar-se com a campió, després de guanyar nou grans premis per deu del seu company d'escuderia.

FINAL DE TEMPORADA

Hamilton s'ha instal·lat avui a la graella després d'aconseguir 12 'poles positions' (Austràlia, Bahrain, Barcelona, Canadà, Àustria, Anglaterra, Itàlia, Malàisia, Estats Units, Mèxic i Brasil), per sumar la seva desena victòria: Mònaco, Canadà, Àustria, Anglaterra, Hongria, Alemanya, Estats Units, Mèxic, Brasil i Abu Dhabi. Mentre que el seu company i líder del campionat, Rosberg, que havia aconseguit vuit primers llocs a la graella (la Xina, Rússia, Europa, Hongria, Alemanya, Bèlgica, Singapur i Japó), va preferir assegurar el seu podi número 57 després de sumar nou triomf aquesta temporada: Austràlia, Bahrain, la Xina, Rússia, Europa, Bèlgica, Itàlia, Singapur i Japó.