Hamilton porta Rosberg fins al final

El campió britànic guanya al Brasil i obliga l'alemany a acabar entre els tres primers d'Abu Dhabi si vol ser campió

segea36274039 formula one   f1   brazilian grand prix   circuit of interla161113205511

segea36274039 formula one f1 brazilian grand prix circuit of interla161113205511 / PAULO WHITAKER

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

Més de tres hores d’interrupcions, banderes vermelles, cotxes de seguretat per deixar el Mundial de F-1 on era, en la lluita pel títol entre el britànic Lewis Hamilton i l’alemany Nico Rosberg que, finalment es decidirà en l’última carrera d’Abu Dhabi. L’anglès es va mostrar intractable sobre mullat per sumar un nou triomf; l’alemany va tremolar, però Red Bull li va facilitar la segona posició al treure-li del davant Max Verstappen quan l’holandès ja era segon i anava a la caça de Hamilton amb molta voracitat.

Els estrategs de Red Bull van ordenar dues vegades col·locar pneumàtics intermedis, quan la resta de favorits es deenvolupava amb els de pluja extrema la mar de bé. En l’últim canvi, Verstappen va caure fins a la 12a posició i, des d’allà, va remuntar fins al podi en un últim tram de 25 voltes sense interrupcions ni parades a boxs. En la seva cavalcada, el joveníssim fenomen holandès va avançar el seu company RicciardoHulkenbergVettel i també un extraordinari Sainz, que, amb un cotxe molt inferior, va mantenir una brillantíssima sisena posició final defensant-se com va poder fins al final del Ferrari de Vettel, que el va avançar en el penúltim gir. En l’última volta, se li van enganxara l’aleró del darrere Hulkenberg Ricciardo, però el madrileny es va defensar amb talent i mestria.

«És un altre sisè lloc que no m’esperava, així que estic molt content. He lluitat molt fins al final contra pilots que venien amb pneumàtics més bons. Poca visibilitat, molt aquaplaning… en aquestes condicions era molt difícil competir», va explicar Sainz, per a qui les interrupcions i cotxes de seguretat «han sigut decisions que crec correctes. La gent no sap què és conduir 900 cavalls en aquestes condicions, és molt molt difícil».

L'EMPIPAMENT D'ALONSO

Fernando Alonso va aconseguir puntuar després d’una altra gran remuntada des de l’últim lloc. Va arriscar fins al límit amb un cotxe inferior, i tot i un parell de virolles l’asturià no es va arronsar i va oferir una bona lluita amb Vettel, no exempta de polèmica quan l’alemany el va fer fora d’una pista molla. «Hi havia una escapatòria d’asfalt i no ha passat res. Si hi hagués hagut un mur, m’hi hauria estavellat. La pròxima vegada xocaré jo contra Vettel», va dir enfadat Alonso.

Notícies relacionades

Rosberg va ser el gran beneficiat de tot aquest caos. «Lewis ha fet una gran feina; aquest segon lloc no era el que esperava, però estic content», va explicar el líder del Mundial. I tant. Hauria de convidar a sopar els estrategs de Red Bull, que van enfonsar les possibilitats de de Verstappen. «Els intermedis no han funcionat bé, era 14è en l’últim tram, però ho he donat tot per remuntar en aquesta carrera, inclosa una virolla completa».

I tan aixafat com estava Verstappen també ho estava Hamilton. «Ha sigut una de les victòries més fàcils de la meva carrera, i ara només puc anar a Abu Dhabi a guanyar i donar les gràcies a Mercedes per tenir aquest cotxe, res més».