MUNDIAL DE F-1

Vettel diu "idiota" a Alonso al GP de Mèxic

El bicampió espanyol, expilot de Ferrari, treu importància a l'incident "perquè entenc, perfectament, la grandíssima frustració que pateixen Sebastian i la 'scuderia"

rozas36077049 mex392  ciudad de m xico  m xico   28 10 2016   el alem n se161029030037

rozas36077049 mex392 ciudad de m xico m xico 28 10 2016 el alem n se161029030037 / ULISES RUIZ BASURTO

3
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

"És un idiota”, ha dit per ràdio quan no podia avançar Fernando Alonso (McLaren-Honda), en la segona sessió de lliures del Gran Premi de Mèxic, que es disputa aquest cap de setmana. El tetracampió alemany Sebastian Vettel (Ferrari) porta un any de queixes i insults per la ràdio. “S'està defensant amb el DRS. S'ha de ser tonto”, ha dit després de Carlos Sainz (Toro Rosso-Ferrari) sense saber quin programa o què li estaven demanant des del box al jove madrileny. Molts estan descobrint el Vettel més rondinaire, altres ja li coneixien aquesta faceta, que sempre ha sortit quan les coses no han rodat bé per a l'alemany. “M'han dit això de la ràdios. Entenc la grandíssima frustració que pateix ell i que també pateix Ferrari, per això se'ls ha de perdonar”, ha contestat Alonso amb enorme ironia.

LA RESPOSTA D'ALONSO

Ferrari va demonitzar Alonso quan l'asturià va elegir deixar la 'scuderia' a finals del 2014. A Itàlia van rebre Vettel com el salvador, el nou Schumacher, un altre alemany carregat de títols per tornar la glòria a Ferrari. Però Vettel no ha estat mai a l'altura dels números d'Alonso, mai ha lluitat pel títol, i pitjor encara, ara es veu superat pel seu company Kimi Raikkonen, contra qui Alonso va carregar a la classificació i la carrera.

Sebastian Vettel

PILOT DE FERRARI

"He de reconèixer que aquest any no hem tingut el rendiment que tots esperàvem a Ferrari"

“Entenc la grandíssima frustració de Vettel i Ferrari”, ha dit Alonso, mentre la premsa italiana ja troba a faltar l'asturià i es qüestiona si Vettel ha de ser renovat. “Sebastian s'ha de guanyar la renovació a la pista”, ha aclarit Mauriccio Arribabene per tirar més llenya al foc. L'alemany ha marcat el millor temps en la segona sessió d'entrenaments lliures, però ni tan sols una improbable victòria diumenge alleujaria la sensació d'una “temporada nefasta”, com han votat els lectors d'una reconeguda publicació italiana. “He de reconèixer que no hem tingut el rendiment que esperàvem”, ha afegit l'alemany.

LA MILLORA DE MCLAREN

A tres carreres per al final del Mundial, Mercedes ja s'ha assegurat el títol de pilots i de constructors, mentre que Red Bull, amb dues victòries de Daniel Ricciardo i Max Verstappen, té bastant a l'abast prendre-li el segon lloc de constructors a Ferrari, que se n'anirà sense ni una sola victòria i tercer al Mundial d'equips.

Alonso, per la seva part, veu signes per a l'optimisme i un salt en el rendiment del McLaren-Honda més gran per al 2017, malgrat el profund canvi en el reglament. El bicampió del món destaca que els canvis en l'organització i la incorporació de més personal permetran construir un cotxe competitiu. "El canvi complet per a l'any que ve barrejarà els cotxes una mica i part de la informació que ja tenim amb el cotxe d'aquest any no ens serà útil perquè canvia tot. Estic content amb la manera com l'equip està plantejat ara, amb una estructura i una organització estables”, explica al pàdoc de Mèxic, on aquest cap de setmana es disputa l'antepenúltim Gran Premi de la temporada.

LA MILLORA D'HONDA

Alonso, que ve d'aconseguir un cinquè lloc després d'un vibrant duel amb Carlos Sainz la setmana passada al GP dels EUA, afirma que "Honda i McLaren estan ara molt més pròximes que mai en els últims dos anys, i Honda també progressa, perquè l'any passat vam tenir moltes dificultats. Per a aquest any sabem que millorar el motor no era gaire difícil, perquè tenia una base de rendiment molt pobre, però crec que per a l'any que ve la millora serà fins i tot més gran gràcies al gran canvi d'organització".

Fernando Alonso

PILOT DE MCLAREN-HONDA

"Tenim molta gent, molts recursos i moltes idees. Estic il·lusionat. Ho tenim tot controlat"

Alonso prendrà a finals de l'any que ve la decisió de seguir o no a la F-1, però sembla que els signes de millora al McLaren i les dades que es van coneixent del que pot ser la F-q amb el nou reglament, poden fer que l'asturià accepti l'oferta de renovació que té sobre la taula.

Notícies relacionades

“Tenim molta gent, molts recursos i moltes idees. Ho tenim tot controlat. Ara veig molta més lògica, diguem, per a l'any que ve i sensacions molt més positives. De manera que, encara que el reglament canviï notablement i la informació d'aquest any no serà útil, ara l'equip està ben preparat per afrontar la nova normativa i el repte de l'any que ve amb molta confiança perquè hem crescut molt en els últims 15 o 16 mesos".