Hamilton venç als EUA però Rosberg salva el dia

L'alemany, segon, manté intactes les seves opcions de ser campió després d'una carrera en què Alonso acaba 5è, i Sainz, 6º

jmexposito36020942 austin  tx   october 23  lewis hamilton of great britain dri161023220657

jmexposito36020942 austin tx october 23 lewis hamilton of great britain dri161023220657 / CLIVE MASON

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Lewis Hamilton va guanyar als Estats Units, terra fèrtil per a l’anglès, país on iguala el màxim de cinc victòries de Michael Schumacher i Ayrton Senna; va guanyar el britànic, però no va perdre Nico Rosberg, que amb la segona posició manté com a vàlids els comptes per proclamar-se campió del món. Tres segons llocs en les tres carreres restants li valen a l’alemany. I no van guanyar els espanyols, però com un triomf ha de valorar-se la seva brillant actuació a Austin, amb un apassionant duel a l’última volta del qual Fernando Alon­so va sortir amb la cinquena plaça (igualant el seu millor lloc a McLaren), i Carlos Sainz, amb la sisena (també el seu màxim en F-1).

    Fa un any, Hamilton va avançar bruscament Rosberg al primer revolt i es va proclamar campió; l’alemany no només no li va tornar la jugada, sinó que va veure com Daniel Ricciardo li colava el Red Bull a la primera cantonada. I encara que a priori els Mercedes tenien millor estratègia al portar rodes més dures, els Red Bull van capgirar la situació amb una ràpida entrada a boxs que va obligar a tots a canviar el guió i entrar per protegir-se.

Notícies relacionades

    Quan Vettel, l’últim a fer-ho, va sortir de tallers, Hamilton tenia un sòlid liderat, mentre que Rosberg era tercer i patia la pressió de Max Vers­tappen, que el va arribar a tenir a tret. L’holandès no va fer cas dels consells del seu enginyer d’agafar-s’ho amb calma («¡No estic pensant a acabar quart», va cridar) i va acabar sense gomes. Després va entrar a boxs sense avisar (per segon cop aquest any), i va perdre moltes opcions. Les que li quedaven se li van esfumar per una avaria que de rebot va perjudicar Ricciardo, que acabava d’entar a boxs. El jove pilot es va entestar a mantenir-se a la pista i va forçar un safety car virtual que va aprofitar Rosberg per fer una parada gratuïta, sense pèrdua de temps, que li va donar la segona plaça.

    Els espanyols, mentrestant, completaven una carrera immaculada, sense errors, aprofitant els abandonaments (l’últim, el de Kimi Raikkonen), per anar guanyant posicions. Al tram final, Felipe Massa feia perillar la cinquena plaça de Sainz, però per darrere va arribar Alonso, que va superar el seu excompany al revolt 1 (es van arribar a tocar) i a l’última volta li va prendre a Sainz la cinquena plaça al crit de «¡Yeeeeeha!».