L'ENDEMÀ DE LA GESTA

Márquez s'abraça a la història a València

El jove tetracampió de MotoGP es converteix, als 24 anys, en el pilot més guardonat de la història

Els experts creuen que la seva excessiva agressivitat, a vegades innecessària, li pot fer perdre algun títol

rozas40925771 cheste  valencia  12 noviembre 2017 marc m rquez con el trof171113013831

rozas40925771 cheste valencia 12 noviembre 2017 marc m rquez con el trof171113013831

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

“Pot guanyar, ¡és clar que sí!, els nou títols de Valentino Rossi i conquistar les seves 115 victòries, però, ho sento, ha de canviar de mentalitat. Jo l'entenc, és molt divertit, atrevit i distingit, ser tan valent, creure que sobreviuràs a totes les caigudes o situacions límits de la carrera, però potser un dia ho pagarà massa car. Diumenge, a Xest, no tenia cap necessitat de fer el que va fer. No sé si va arriscar o no, ell diu que no, però diumenge s'hauria hagut de quedar al cinquè lloc, l'últim del grupet i ja està. M'encanta el Marc (Márquez) i coincideixo amb Davide Tardozzi, de Ducati, que és un autèntic fenomen, però em sembla que encara li falta un punt de maduresa, que li permetrà prescindir de riscos que li poden prendre un títol quan ja el tenia a les mans”.

Són molts els que creuen que Márquez hauria de canviar d'estratègia i deixar de ser agressiu quan no en té cap necessitat

El judici de l'italià Carlos Pernat, veterà descobridor de Valentino Rossi, el mànager més expert del pàdoc del Mundial i que actualment dirigeix el destí de l'italià Andrea Iannone, pilot de Suzuki, és molt compartit per molta gent del circ de dues rodes. Els elogis li plouen a Márquez l'endemà d'haver arrodonit una de les gestes més grans de la història del motociclisme, proclamar-se tetracampió del món de MotoGP més jove de la història, ser el pilot més guardonat de la història als 24 anys i també el més jove a sumar sis títols (amb un any menys que Rossi). Márquez ja supera, a la galàxia de les dues rodes, Jorge Lorenzo (3 títols) i iguala Geoff Duke i Jim Redman, amb 6, i es col·loca a només un de dos mites com John Surtees i Phil Read; a tres de Rossi, Mike Hailwood i Carlo Ubbiali, i encara lluny dels 12+1 d'Ángel Nieto i els 15 de Giacomo Agostini.

Márquez, que ahir a la nit va anar de vint-i-un botó a la gala de tancament del Mundial i s'abraçava a la preciosa columna de plata on estan inscrits els noms dels campions de MotoGP, té la sensació, en efecte, que “donats els números que acumulo i la llista de rècords de precocitat que vosaltres us encarregueu de difondre, els meus rivals podrien pensar que no serà fàcil guanyar-me la temporada que ve, però jo només soc campió fins al desembre, o així em sento, ja que quan comenci el gener, poso el comptador a zero i ja m'he quedat sense títol que em protegeixi. Començo de zero, com tots”.

Marc Márquez celebra, davant la grada del seu club de fans, el seu sisè títol mundial. / MIGUEL LORENZO

Notícies relacionades

El tetracampió més jove de MotoGP, que li va prendre el rècord al britànic Mike Hailwood, pensa que aquest ha sigut un campionat duríssim “en què, com es va comprovar a la carrera d'Austràlia, tots anem a sac per guanyar i tots mirem de comportar-nos amb netedat”. És per això que Márquez està convençut que el 2018 tornarà a ser espectacular. “El rendiment de Yamaha aquest any ha sigut una autèntica sorpresa, pel que fa a l'equip oficial, ja que Johann Zarco ha anat com un llamp amb la Yamaha de l'any passat, tornarà a tenir una moto guanyadora perquè té l'experiència de Valentino (Rossi) i l'empenta de Maverick (Viñales); Jorge (Lorenzo) ja sabrà com pilotar la Ducati i Dovi (Andrea Dovizioso) tornarà a estar a dalt, més les KTM que empenyen i les Suzuki, que han millorat molt al final d'any”.

"Jo només soc campió del món fins al desembre. Al gener comença una nova temporada i llavors poso el comptador a zero i començo a lluitar per un altre títol"

Marc Márquez

Pilot de Repsol Honda i el tetracampió més jove de la historia de MotoGP

Márquez se'n deu haver anat a dormir fa una estona, perquè ahir a la nit, després de la festa d'entrega de premis, va anar a sopar amb tot el seu equip, més tard a un karaoke i, finalment, a una sala de festes de València. “Demà (per avui) al matí que ningú em busqui pel circuit, perquè no hi penso anar”, va anunciar al final de la conferència de premsa de celebració del seu sisè títol, el de la llegenda Big 6, quan, precisament, la inscripció que figurava a la samarreta del seu primer títol (2010, 125cc, València) era Comença la llegenda. Això sí, aquesta tarda passarà pel circuit de Xest i mantindrà una reunió amb una dotzena d'enginyers japonesos, que li explicaran totes les novetats de la seva moto 2018, que començarà a provar demà.