CITA DECISIVA A XEST

La missió impossible de Dovizioso

El pilot de Ducati ha de guanyar a València i esperar que Márquez no acabi entre els 11 primers per ser campió

ecarrasco40732280 ay32  sepang  malaysia   29 10 2017   victorious motogp ride171108195737

ecarrasco40732280 ay32 sepang malaysia 29 10 2017 victorious motogp ride171108195737 / AHMAD YUSNI

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas / Xest

«Hi ha tants motius d’interès i alegria en l’últim Gran Premi de València, que, tirant a curt, hem de ser optimistes i mostrar que estem feliços per l’estupenda temporada que estem fent», va explicar, dilluns passat, el pilot italià Andrea Dovizioso a la Gala Ducati del World Premier 2018, que es va celebrar al teatre Linear Ciak, de Milà. «Ja hem guanyat sis carreres, les mateixes que el Marc (Márquez), cosa que era inimaginable, almenys per a mi, a l’inici del Mundial. Hem aconseguit portar un duríssim campionat fins a l’última carrera i, per tant, ens n’hem de sentir molt orgullosos. Això és esport, això són carreres, això són motos i, en les carreres de motos, pot passar de tot. Però, això sí, no ens podem enganyar: recuperar-li en una carrera 21 punts al Marc sembla una empresa gairebé impossible».

Malgrat el seu discurs realista, Dovi no va poder evitar reconèixer que «mai diré mai», és a dir, mai diguis que això no podràs fer-ho o passarà. Una cosa semblant diu el tricampió mallorquí de MotoGP, Jorge Lorenzo (Ducati): «El Marc ja té tres títols, així que m’agradaria que Dovi, que està fent la temporada de la seva vida, pugui arrodonir-la amb una corona gran. Naturalment ha de passar una cosa excepcional, però això són motos i el Marc ha caigut aquest any 25 vegades, només dues en carrera, se li ha trencat fins i tot un motor (a Anglaterra) i, qui ho sap, potser el poden tirar en una maniobra inesperada d’algú. No li desitjo mal a ningú, però vull que Dovi guanyi aquest títol».

El cert és que tant Dovi com Lorenzo saben que «Xest és un dels pitjors traçats per a la nostra moto». Dovi ha participat en 15 grans premis a València i no hi ha guanyat mai, tot i que suma dos podis: el 2004, any que va guanyar el títol de 125cc amb Honda, com a segon i, el 2011, en què va acabar tercer. «Però aquest any –reconeix Dovi–, tot és diferent i m’ha anat molt bé en circuits en què no havia pensat mai que faria una bona carrera, així que espero trencar també la ratxa a Xest».

Notícies relacionades

Per contra, Márquez és la tercera vegada que es juga el títol a València. «Recordo el meu primer títol de MotoGP (2013), l’any que vaig debutar en la categoria, que havia d’acabar entre els quatre primers per ser campió i ho vaig aconseguir al ser tercer darrere de el Jorge (Lorenzo) i el Dani (Pedrosa). Aquest any encara tinc més marge i molta més experiència», diu el líder d’Honda, a qui, amb els seus extraordinaris resultats, ja li ha donat el títol de constructors.

Un circuit «d’esquerres»

«Xest és un circuit que m’agrada, és d’esquerres i això m’encanta», diu Márquez, que en les seves quatre participacions al GP de València des que està en MotoGP ha acabat sempre al podi, i ha guanyat el 2014, el seu any màgic. «No veig l’hora de pujar a la meva Honda i començar ja els entrenaments. No es pot menysprear a ningú i, sobretot, no s’ha de pensar en l’avantatge que tenim. És la carrera més important de l’any i el GP en què hem de recollir el dur treball realitzat per tots, fàbrica i equip aquesta temporada, en què vam començar per sota dels nostres rivals i hem acabat amb una segona volta espectacular».