EL GP D'AUSTRÀLIA

Márquez guanya a Austràlia i ja pot ser campió a Malàisia

El tricampió català es converteix en el guanyador d'una de les millors carreres de les últimes dècades

Márquez, Rossi, Viñales, Zarco, Iannone, Miller i Crutchlow lluiten i fan xocar les seves motos a Phillip Island

rozas40639310 mlb  phillip island  australia   21 10 2017   marc marquez o171022084918

rozas40639310 mlb phillip island australia 21 10 2017 marc marquez o171022084918 / JOE CASTRO

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Pneumàtics destrossats, equipaments totalment marcats a foc amb les rodes dels rivals, cues de fibra de carboni de les motos destrossades o, com a mínim, trencades, amb esquerdes, botes amb forats, estreps llimats a base de fregar-les amb l'asfalt. El Gran Premi d'Austràlia, antepenúltima prova del Mundial de MotoGP més meravellosa i disputada de les últimes dècades, celebrat a Phillip Island, davant 85.600 espectadors, ha sigut una autèntica exhibició de pilotatge, coratge, determinació i, sobretot, lluita. Ningú s'ha rendit, tothom ha arribat al 'corralito' dels vencedors marcat i, per descomptat, al seu box.

El tricampió del món més jove de la història, el català Marc Márquez (Honda), de 24 anys, ha aconseguit la seva sisena victòria de la temporada i ja té, ara sí, la seva primera pilota de partit, diumenge que ve, al rapidíssim circuit de Sepang (Malàisia) on, les seves dues immenses rectes, converteixen en favorit a la victòria l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), que avui ha fallat de forma estrepitosa a l'acabar 13è i que ja està a 33 punts del 'tro de Cervera', quan només en queden 50. Si Dovi guanya a Malàisia, en Marc serà campió, abans de València (12 de novembre), si acaba darrere seu, segon.

Si Dovizioso guanya a Malàisia, en Marc serà campió si acaba segon darrere del pilot italià

La carrera ha sigut, com diria el gran, l'immens, l'inoblidable Johan Cruyff de "gallina de piel". Des del minut u fins al 40 amb 49.772 segons que ha marcat Márquez al creuar la línia de meta davant les dues Yamaha oficials d'un impressionant Valentino Rossi (segon, a 1.799 segons) i Maverick Viñales (tercer, a 1.826 segons), des de la primera fins a la volta 27, l'última. Des que el francès Johann Zarco (Yamaha) xoca contra Márquez al revolt 3 fins que Márquez decideix llançar l'atac definitiu “perquè s'havia posat la cosa molt perillosa amb tant pilot agressiu que somiava amb la victòria”.

Xocs entre tots els favorits

La carrera ha sigut impressionant. Semblava un gran premi de Moto3 on els cinc, sis o set candidats (Márquez, Rossi, Viñales, Zarco, Andrea Iannone, Cal Crutchlow i Jack Miller) a la victòria i/o al podi no es respectaven o es respectaven amb professionalitat, agafant-se al seu manillar, empenyent amb els colzes, el cul i els seus carenats, acariciant-se amb els seus carenats. L'espatlla esquerra de Rossi portava la marca negra del pneumàtic davanter de Márquez “doncs, sí, és veritat, l'he tocat al revolt 2”, ha reconegut el tricampió català, i la part posterior de l'Honda RC213V d'en Marc estava trencada “perquè li he picat jo”, ha explicat Zarco, “al revolt quatre i li demano perdó”.

Márquez ho ha explicat molt clar. “Les carreres són així. En efecte, podríem protestar, però no ho hem de fer. Això és espectacle del bo”, ha dit Márquez. “Els que s'han llevat, a Europa, a dos quarts de set del matí per veure'ns, s'ho deuen haver passat pipa”, ha afegit el Doctor. “Sabem que quan anem tots al màxim poden passar aquestes coses perquè tots volem guanyar, perquè tots volem oferir espectacle i no ens tallem ni un pèl”, ha afegit Viñales.

Però, insisteixo, el relat ha sigut de Márquez, el guanyador, el candidat, ja sí, únic, el que té la seva primera pilota de partit a Malàisia, on volia “encara que no penso tornar-me boig, tinc un gran matalàs i intentaré convertir-me en campió abans de trepitjar València, però ara estem on volíem, amb un marge suficient per administrar l'avantatge”. I, sí, aquest avantatge és el que amarga Dovi, que ha reconegut estar contra la cordes, just en el traçat on en Marc havia dit, així que va acabar el GP del Japó, que el derrotaria.

"Aquesta sisena victòria és molt important, però més important és aconseguir un matalàs de 33 punts sobre 'Dovi', quan només falten dos grans premis"

Marc Márquez

Piloto de Repsol Honda i líder del Mundial de MotoGP

“La carrera ha començat molt, molt, dura i, des del primer moment m'he adonat que era qüestió de posar-se dur, molt dur. Quan he vist com pressionaven i lluitaven tots, quan he vist, havent de girar-me dues vegades en dues zones del traçat per saber on estava Dovi ¡doncs no m'ho podia creure!, que la situació m'era favorable, m'he relaxat una mica. ¡Increïble en mi! Ha sigut l'instant en què m'he ficat en embolics, baixant a la sisena o setena plaça. He pensat ‘vinga, vinga, fes la teva carrera i no facis el tonto! I he tirat cap endavant”.

Marc Márquez (Honda) lidera la carrera en les primeres voltes. / AFP / PAULO CROCK

Notícies relacionades

Classificació: 1. Marc Márquez (Honda), 40 minuts 49.772 segons; 2. Valentino Rossi (Yamaha), a 1.799 segons; 3. Maverick Viñales (Yamaha), 1.826 segons; 4. Johann Zarco (Yamaha), 1.842 segons i 13. Andrea Dovizioso (Ducati), a 21.692 segons.

Mundial de MotoGP: 1. Marc MÁRQUEZ (Espanya, Honda), 269 punts; 2. Andrea DOVIZIOSO (Itàlia, Ducati), 236 punts; 3. Maverick VIÑALES (Espanya, Yamaha), 219 punts; 4. Valentino ROSSI (Itàlia, Yamaha), 188 punts i 5. Dani PEDROSA (Espanya, Honda), 174 punts.