EL GP D'AUSTRÀLIA

Márquez eleva el rècord de 'poles' fins a les 72 a Austràlia

El líder de MotoGP ha aconseguit liderar la sortida en la meitat de carreres de MotoGP que ha corregut: 44 'poles' en 88 GP

El 'tro de Cervera', que compartirà la primera línia amb Viñales i Zarco, arrencarà 11 llocs davant 'Dovi'

rozas40624942 phillip island  australia  21 octubre 2017 marc m rquez  hon171021082303

rozas40624942 phillip island australia 21 octubre 2017 marc m rquez hon171021082303

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Primer va ser Marc Márquez (Honda) i, al final, Marc Márquez (Honda). Entremig, en els quinze minuts que van des de la primera 'pole' position (1.28.884 minuts) del tricampió mundial més jove de la història de MotoGP i la segona i definitiva 'pole' (1.28.386 minuts), hi ha una extraordinària volta del francès Johann Zarco (Yamaha, 1.28.744, que acabaria tercer) i un altre no menys fantàstic gir del també català Maverick Viñales (Yamaha, 1.28.719, que ha acabat segon).

Márquez, que ha aconseguit la 'pole' en 44 de les 88 carreres que ha corregut en MotoGP, arrenca de favorit

Han sigut petits sobresalts per a Márquez, que ha vist com, consecutivament, mentre el seu equip, dirigit per l'enginyer Santi Hernández, preparava el seu segon intent de gir veloç, perdia momentàniament la 'pole', que acabaria caient, de nou, a les seves mans amb una altra volta d'infart en un dels seus treballs preferits. La d'avui, al circuit de Phillip Island, el mateix que llepa la costa del mar de Tasmània, és la 'pole' número 72 de Márquez, i això significa que és la número 44 aconseguida en MotoGP, on va debutar el 2013, cosa que es tradueix en un percentatge monstruós: 44 poles en 88 carreres ¡Márquez ha arrencat primer en el 50% dels grans premis de MotoGP que ha disputat!

Però Márquez no només ha aconseguit una nova proesa i, sobretot, allargar encara més el seu rècord, sinó que, per la velocitat que ha posat en l'entrenament definitiu, el seu màxim adversari, l'italià Andrea Dovizioso (Ducati, 1.29.496, 11è) arrencarà demà (07.00 hores, Movistar MotoGP i Vodafone) des de la quarta fila, cosa que li complicarà, i molt, el seu accés, en les primeres voltes, al grupet de davant o, com a mínim, es veurà obligat, en aquests girs inicials, a arriscar més del compte perquè no se li escapin, de forma definitiva, Márquez i Viñales, que arrencaran juntets. Anecdòticament, entre Márquez i Dovi hi ha 11 punts de diferència, els mateixos que demà els separaran a la graella australiana.

Marc Márquez (Honda), en el seu gir més veloç d'avui a Phillip Island (Austràlia). / ALEJANDRO CERESUELA

Els altres tres magnífics tampoc han estat brillants avui, seguint la seva tònica dels últims grans premis. Valentino Rossi (Yamaha, 1.29.203, setè) segueix sense trobar adherència a la roda del darrere i avui, en la sessió definitiva, ha tret espurnes i li ha complicat molt les coses. Dani Pedrosa (Honda, 1.29.546, 12è) no acaba de trobar-se bé amb rodes d'aigua i Jorge Lorenzo (Ducati, 1.30.05, 16è), que ha patit una caiguda i s'ha fet mal al turmell esquerre, comença a perdre l'esperança de guanyar o ajudar Dovi.

Notícies relacionades

“Molts pilots, entre ells alguns d'importants, han estat jugant amb el meu rebuf o intentant trobar-me a la pista perquè, aquí, si agafes una bona roda pots fer un gran temps”, ha comentat Márquez, 'poleman' de la jornada. “He vist que Iannone i Miller s'enganxaven a mi, però els he deixat en el primer intent perquè sabia que el bo meu seria el segon, com així ha sigut. Estic molt satisfet del ritme i esperem que demà no plogui. Ho prefereixo, sí, així serà una carrera bonica i oberta sense tant perill com al Japó”.

Dovizioso busca una gran sortida

Dovizioso, el gran rival de Márquez, espera trobar un bon aliat en la lluita per la victòria i el podi però, sobretot, en la lluita per relegar el favorit, el 'tro de Cervera', el més enrere possible. "Maverick i jo tenim un ritme semblant, el problema és que jo necessitaré fer una bona sortida, perdó, una magnífica sortida per, en un circuit on les primeres dues voltes són terribles, poder començar a remuntar a poc a poc. Si plou, el caos tornarà a ser, com al Japó, horrorós i, per descomptat, res del que hem fet divendres i dissabte ens servirà. És difícil, és clar que en Marc ho té millor que jo sortint com surt des de la primera fila, però això és un Mundial i encara pot passar de tot. Aquí, a Malàisia, diumenge que ve, i l'últim dia, a València".