EL GP D'AUSTRÀLIA

Mir vola a Austràlia després del seu desastre al Japó

Fenati, que intenta tornar a ajornar la coronació del mallorquí, ha patit una espectacular caiguda sense conseqüències

rozas40611623 phillip island  australia  20 de octubre 2017  joan mir foto171020070901

rozas40611623 phillip island australia 20 de octubre 2017 joan mir foto171020070901

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

“He tornat a disfrutar com un nen”. És una frase feta amb la qual tots ens entenem. És una frase que li va com l'anell al dit al nou Joan Mir (Honda), el líder, el favorit, el candidat, el preferit de tothom per conquistar, diumenge que ve, al preciós circuit de Phillip Island (Austràlia), al costat del mar de Tasmània, el títol mundial de Moto3, que tant ha perseguit i que tant, tantíssim, es mereix. Mir, que diumenge passat va fallar en la seva primera pilota de partit en el Gran Premi del Japó, que es va celebrar a Motegi, ha demostrat, tan bon punt ha trepitjat Austràlia, que segueix sent el mateix de sempre, continua sent el millor i el més veloç de la petita graella i, sens dubte, té tots, tots, els números per coronar-se nou rei diumenge.

Mir ha dominat a plaer els primers dos entrenaments del GP d'Austràlia davant Fenati, el seu rival al títol

Mir (Honda, 1.37.111 minuts) ha quedat molt per davant de tots els seus companys de graella i també dels dos pilots que el segueixen a la general del Mundial, l'italià Romano Fenati (Honda, 6è avui, a 0.857 segons del mallorquí) i l'espanyol Aron Canet (Honda, 2n, a 0.230 segons). Dir que Fenati, l'únic que pot evitar diumenge la coronació de Mir (ha de guanyar i que el mallorquí no sigui segon) ha patit avui un aparatós accident i sort n'ha tingut de no fer-se mal perquè ha sortit disparat per sobre la cúpula de la seva Honda.

Recuperar les sensacions sobre la moto

“Estic molt, molt, content de com ha anat el dia d'avui. Es pot dir que he recuperat les sensacions de què he disfrutat tot l'any, em sento fort aquí on el vent és un enemic gran, però l'hem controlat bé. Esperem que el temps segueixi així i ens respecti”, ha comentat Mir així que ha sortit del box després de reunir-se amb els seus tècnics per analitzar els dos primers entrenaments d'aquest divendres. El mallorquí no ha volgut parlar del seu màxim rival, Romano Fenati, a qui ha desitjat que no es faci mal “perquè vull guanyar amb tots a la pista, ja que és la millor manera de demostrar que mereixes aquest títol”.

"He tornat a disfrutar com un nen. He començat de cap i de nou i, ara, el que toca és mantenir aquestes bones sensacions fins a la carrera"

Joan Mir

Pilot de Leopard Racing i líder del Mundial de Moto3

Notícies relacionades

Abans de trepitjar Austràlia, Mir, després del desastre de Motegi (pluja, mals entrenaments, posada a punt deficient, sanció de sis llocs a la graella per una il·legalitat comesa a Aragó…), només va demanar “un cap de setmana normalet” i la veritat és que ho sembla. “Sí, sí, tot funciona de meravella i l'únic que hem de fer és allargar aquesta bona sensació que vam tenir tan bon punt vam tornar a pujar a la moto”.

“Al final el que he fet ha sigut començar de nou, oblidant-me del que va passar fa pocs dies al Japó i ja està. Sabia que ho aconseguiríem tan bon punt vam arribar aquí, una pista que m'encanta, encara que en les dues vegades que he corregut em tiressin”, ha assenyalat Mir, que està tan content que fins i tot es veu capaç de guanyar encara que plogui.

Temes:

Joan Mir