EL GP D'AUSTRÀLIA

Aleix Espargaró derrota Márquez i 'Dovi' en el debut de Phillip Island

El pilot de Granollers ha fet, amb la seva modesta Aprilia, uns entrenaments prodigiosos i de gran coratge

"És bonic anar fent passos de la mà d'Aprilia", reconeix el germà gran de 'Polyccio'

rozas40609275 spain s motogp rider aleix espargaro steers his aprilia duri171020085822

rozas40609275 spain s motogp rider aleix espargaro steers his aprilia duri171020085822 / Andy Brownbill

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El català Aleix Espargaró (Aprilia), de 28 anys, s'ha convertit, i no de sobte, no per casualitat, en el gran protagonista de la primera jornada d'entrenaments del Gran Premi d'Austràlia, que se celebra, de moment, sota un intens sol encara que, això sí, fort vent i un fred més propi de l'hivern que de la primavera australiana que estem vivint. El gran dels germans de Granollers i la seva modesta, gairebé artesanal, petita (com a fàbrica) Aprilia s'ha col·locat davant, cert, per poc (5 mil·lèsimes de segon en el cas de Marc Márquez i 97 mil·lèsimes respecte a Andrea Dovizioso), dels dos grans candidats al títol, que han sigut velocíssims des del minut u.

El gran dels Espargaró ha fet el millor entrenament de l'any i ha acabat imposant-se amb una gran temps en un traçat dificilíssim

Espargaró, que va haver de canviar el seu motor perquè no li agradava gens el rendiment de la seva primera moto “i amb el nou hem anat motíssim millor”, estava eufòric, feliç, impressionantment content “molt més pels nois, a qui hauríeu d'haver vist la cara quan he entrat al box, i per la gent de la fàbrica, a Noale (Itàlia), on no es donen treva i, quan s'han aixecat, han vist que la moto en la qual treballen dia i nit ha pogut amb totes les altres. Això em fa infinitament feliç. No sé què passarà demà, dia important, ni puc predir la carrera, però ser el primer d'un divendres en aquest Mundial tan bèstia, on hi ha les marques japoneses i Ducati, és un plaer per a Aprilia i per a mi”.

Viñales estarà en la lluita, segur

Notícies relacionades

Els altres dos candidats, Márquez i Dovizioso, separats per 11 punts, se senten avui tan feliços com Aleix, entre altres coses perquè ells sí que pensen, molt especialment, en la carrera, de manera que els seus dos primers entrenaments d'avui han estat encaminats, primer a aconseguir un bon temps que els col·loqui entre els 10 primers i, després, a posar la moto a punt i, sobretot, experimentar amb el vent i el fred per saber si, com sembla demostrar Dovi i la seva Ducati Desmosedici, es pot córrer, diumenge, la carrera amb el pneumàtic tou. “Si Dovi pot, i crec que sí, nosaltres hauríem de treballar molt demà, dissabte, per aconseguir-ho, no m'agradaria portar una goma diferent de la d'Andrea”, ha sentenciat Márquez.

Marc Márquez (Honda) s'ajusta el casc abans de sortir en l'entrenament d'avui a Phillip Island / AP

Es dona la circumstància que els 16 primers, d'Aleix (Aprilia, 1.29.225 minuts) al britànic Scott Redding (Ducati, 1.30.140), estan separats per només un segon, ni això, per 0.915 segons. Márquez i Dovi, que veuen “molt bé, molt” Maverick Viñales (Yamaha, cinquè, 1.29.423), tercer en discòrdia, creuen que tant MVK com Johann Zarco (Yamaha, vuitè, 1.29.667), a qui alguns pilots volen amonestar per la seva agressivitat a la pista (“ho fa sense voler”, va dir Dovi), com a possibles rivals en l'inici de la carrera de diumenge.