EL GP DEL JAPÓ DE MOTOGP

Rossi assegura que ja només pensa en el pròxim Mundial

El campioníssim italià reconeix que la Yamaha d'aquest any, especialment en aigua, ha sigut una decepció

rozas40518561 italy s valentino rossi adjusts his ear plug during the free171013102219

rozas40518561 italy s valentino rossi adjusts his ear plug during the free171013102219 / Shizuo Kambayashi

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Pot ser que els confongués el circuit, córrer davant els caps de les marques japoneses, la pluja, el fred, l’inici del decisiu triplet, ja saben: el Japó, Austràlia i Malàisia, o la necessitat de fer-ho massa bé per sortir endavant en la primera de les carreres decisives, però el cert és que tots els líders, els favorits, els candidats, els campions van tenir ahir, en el traçat de Motegi (Japó) una actuació desconcertant, tant que el líder de Moto3, el jove mallorquí Joan Mir (Honda) va sortir ahir a la matinada de la 20a posició; el candidat favorit de Moto2, l’italià Franco Morbidelli (Kalex), ho va fer des de la quarta fila i ni més ni menys que Marc Márquez (Honda), que va dominar amb autoritat el 80% dels entrenaments, es devia conformar, al final, a salvar la primera línia de sortida i arrencar des de la tercera posició.

Però hi va haver molt més. Romano Fenati (6è) i Aron Canet (3è), que persegueixen Mir, van estar també espessos; Thomas Luthi, que és qui  discuteix el títol intermedi a Morbi sortirà 13è i, a sobre, tots dos van caure tot just començar la sessió per a la formació de la graella de Moto2; i, en la categoria reina, el desgavell ja va ser terrible, sorprenent, ja que les dues primeres places van ser per a dos pilots d’equips 'satèl·lit', que corren amb motos que no són 'pota negra', com la Yamaha de Johan Zarco, segona 'pole' de l’any després d’Holanda. Aquella Yamaha és la de Valentino Rossi del 2016.

Notícies relacionades

I, parlant del 'Doctor', la va fer grossa quan, plovisquejant, amb txiri-miri damunt la pista, 'Vale' va arrencar la 'quali' amb pneumàtics llisos i, és clar, al final no va tenir més remei que reconèixer que «ens hem equivocat, ja que ens pensàvem que s’aniria assecant a poc a poc, però no, ha sigut un desastre, de totes maneres amb aquesta Yamaha és impossible fer res sobre l’aigua». Tan desastre és la M1 d’aquest any en dies de pluja que Rossi sortirà 12è i Maverick Viñales (Yamaha) no va tenir més remei que reconèixer que «amb aquesta moto és impossible lluitar pel títol». MVK sortirà des de la 14a plaça. Viñales és a 28 punts de Márquez, mentre que Andrea Dovizioso (Ducati), que està a només 16, també es va despistar i arrencarà des de la tercera fila (9è), tot i que somrient «perquè m’han dit que plourà bastant i la Desmosedici va millor amb més aigua».

¿Hi haurà ordres d’equip?

No cal dir  que Márquez, veient tan en forma Jorge Lorenzo (Ducati), que sortia cinquè, va demanar públicament que no hi hagués ordres d’equip a la firma italiana i que el mallorquí no ajudi 'Dovi'. Rossi ja va dir que no pensa ajudar Viñales, que tampoc ho necessitarà per la mala pinta que té el seu rendiment. Això sí, l’italià Danilo Petrucci (Ducati), segon juntament amb Zarco en la primera línia de MotoGP, que ja va perjudicar Dovizioso acabant davant seu (2n i 3r, respectivament) al Gran Premi de San Marino que va guanyar Márquez, ha dit: «El meu objectiu en carrera és no perjudicar Andrea en carrera».