EL FINAL DEL MUNDIAL DE MOTOGP

Els rivals reconeixen que Márquez és gairebé invencible

Dovizioso, Viñales i Rossi creuen que el tricampió català i la seva Honda formen un tàndem guanyador

"Tal com està la meva Yamaha i com estan el Marc i Honda, veig molt difícil remuntar", reconeix 'MVK'

rozas40273927 motorland  alca iz  arag n  24 septiembre 2017 marc m rquez 170925022823

rozas40273927 motorland alca iz arag n 24 septiembre 2017 marc m rquez 170925022823 / Alejandro Ceresuela

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La premsa italiana ja l'anomena ‘Marcziano’ Márquez. Els rivals tenen la sensació que és impossible guanyar-lo i molt difícil, molt, prendre-li el quart títol mundial en cinc anys en MotoGP. Márquez (Honda) va donar ahir un cop importantíssim “en cap cas definitiu, ni de bon tros”, va explicar al baixar del podi, per poder gestionar amb més facilitat el triplet asiàtic, que arrenca al Japó (Motegi, 15 d'octubre), segueix a Austràlia (Phillip Island, 22) i acaba a Malàisia (Sepang, 29). A partir d'ara, una vegada establerta la jerarquia i, sobretot, una vegada demostrat que Márquez no deixarà de córrer a la seva manera, malgrat les 22 caigudes que porta aquest any, seran Andrea Dovizioso (Ducati, a 16 punts del català)Maverick Viñales (Yamaha, a 28 punts, ja un Gran Premi)Dani Pedrosa (Honda, a 54 punts, dues victòries) i Valentino Rossi (Yamaha, 56 punts) els que hauran d'arriscar a la recerca de la victòria, sempre.

Márquez, que ara té 16 punts d'avantatge sobre el segon, podrà gestionar les últimes quatre carreres sense arriscar al màxim

"És evident que l'Honda ha crescut molt, moltíssim, després del test que van fer a Brno”, explica Rossi. “Jo veig el Marc molt ficat al Mundial, favorit, és clar, però controlant molt. És clar que si té un altre zero, per qualsevol motiu, el campionat es torna a obrir. Ho veig molt, molt, difícil per a tots els seus perseguidors i també per a nosaltres, perquè la Yamaha segueix tenint problemes de degradació dels pneumàtics a la part final de les carreres. Jo perseguiré el podi al Japó, però amb el podi no n'hi ha prou per remuntar. Espero que al Japó estigui més fort físicament”.

‘Dovi’, que segueix sent el principal rival de Márquez, creu, en efecte, que “hem fallat i hem fallat molt, ja que el Marc s'ha escapat fins als 16 punts que em porta, però aquí ningú tira la tovallola i seguirem lluitant pel títol”. El professor, com li diuen al seu equip per la seva intel·ligència a l'hora de plantejar les carreres, va justificar la seva discretíssima setena plaça “perquè se m'han entravessat tres revolts del circuit” i no per un problema de pneumàtic “ja que al podi hi havia una moto amb cada roda: dura (Márquez), mitjana (Pedrosa) i tova (Lorenzo). En aquest sentit, no hi ha excusa”. ‘Dovi’ sí que va reconèixer que el tàndem Honda-Márquez “està formidable, ja que de les últimes sis carreres n'ha guanyat quatre, ha sigut segon en una altra i només el trencament del motor a Anglaterra li va impedir, potser, pujar al podi”.

Marc Márquez celebra amb tot el seu equip la conquista del cinquè Gran Premi. / ALEJANDRO CERESUELA

Viñales, que davant alguna televisió ja va donar per perdut el Mundial, va voler matisar, més tard, les seves paraules. “Si quan piloto al 200x100 perdo, em temo que tinc difícil guanyar aquest títol. Jo no em rendeixo, l'equip tampoc, Yamaha tampoc, però amb la situació que vivim em resulta molt difícil pensar que li puc recuperar 28 punts al Marc quan en queden 100, però d'intentar-ho ho intentaré”. 'MVK', com anomenen Viñales, no es va creure, del tot, que Márquez visqués una carrera al límit a Motorland. “Jo l'he vist controlar a l'inici i accelerar quan ho havia de fer. Quan ha volgut ha passat ‘Vale’ i Jorge, i després ha manat fins al final”. Viñales va dir, dissabte passat, que per aspirar al títol havia de guanyar, “com a mínim”, dues carreres de les cinc que quedaven, ja només en queden quatre.

"El Marc i Honda estan en molt bona forma, ja que, de les últimes sis carreres, n'ha guanyat quatre, ha quedat segon en una altra i, a Anglaterra, es va trencar el motor de la seva moto"

Andrea Dovizioso

Pilot de Ducati i segon del Mundial, a 16 punts de Márquez

Notícies relacionades

Márquez insisteix que encara queda molt, “massa”, per fer números i pensar que està tot fet. “Una cosa tinc clara: estem en la bona línia. Sabíem que, superat l'equador de la temporada, havíem d'estar sempre, sempre, al podi i, a excepció del desastre d'Anglaterra, on es va trencar el motor de la nostra Honda, hem complert. I hem de seguir al podi, encara que, si es pot, s'intentarà guanyar”.

El ‘nen de Cervera’, que va recordar que és qui més victòries atresora (cinc: Austin, Alemanya, Brno, San Marino i Aragó) i, també, qui més zeros suma (tres: l'Argentina, França i Anglaterra), està a punt d'aconseguir el que ningú, des del 1998, ha aconseguit: proclamar-se campió del món malgrat sumar tres zeros. L'últim que ho va fer va ser l'australià Mick Doohan (Honda) davant l'italià Max Biaggi.