EL GRAN PREMI D'ARAGÓ

Mir serà campió de Moto3 si acaba 2n al Japó

El mallorquí, de 20 anys, ha guanyat a Motorland en una extraordinària última volta i es prepara per celebrar el seu primer títol mundial

rozas39574384 spain s moto3 rider joan mir of the leopard racing rides on 170806121836

rozas39574384 spain s moto3 rider joan mir of the leopard racing rides on 170806121836 / Petr David Josek

1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

"Si pots guanyar, ho has d'intentar". El mallorquí Joan Mir (Honda), de 20 anys, es va preparar, ell solet, la conquista del seu primer títol mundial de motociclisme en la categoria de Moto3, on mai abans hi havia hagut un triomfador que guanyés vuit grans premis com ha aconseguit aquest noi, a qui tots consideren ja la pròxima estrella espanyola de MotoGP després de Dani PedrosaJorge LorenzoMarc Márquez i Maverick Viñales. És 'el pròxim', com ja molts el qualifiquen al pàdoc del Mundial.

Mir, guanyador ja de vuit grans premis, serà campió si acaba segon al Japó, tres carreres abans del final

Mir, vencedor a Qatar, l'ArgentinaFrança, Barcelona, Alemanya, la República Txeca i Àustria, ha estat sempre en el grupet de davant del Gran Premi d'Aragó, on l'italià Fabio Di Giannatonio, Enea Bastianini, Jorge Martin i Aron Canet li volien complicar la vida i, la veritat, és que l'hi han complicat fins que el mallorquí, en l'inici de l'última volta, ha decidit posar-se al capdavant de la carrera i fer un últim gir prodigiós per conquistar el seu vuitè gran premi de la temporada i col·locar-se, a falta de quatre carreres (Japó, Austràlia, Malàisia i València) a només un segon lloc (20 punts) del seu primer ceptre mundial.

Mir avantatja ara l'italià Romano Fenati per 80 punts i l'espanyol Aron Canet, per 98, cosa que li permetria ser campió amb moltes fórmules i resultats, ja a Motegi, però amb una de segura: si és segon, guanyi qui guanyi, el títol se n'anirà a Mallorca. "Ha sigut una carrera molt dura i he de felicitar tots els meus companys de grup perquè han tingut un comportament valent, però honest i net en tot moment. Jo, com ha fet Fabio (Di Giannantonio) a la volta anterior, he fet un parell d''esses' a la recta, quan anava líder, perquè no m'agafessin el rebuf i he pogut guanyar a casa. I això sempre és bonic".

Notícies relacionades

Mundial de pilots de Moto3: 1. Joan Mir (Espanya, Honda), 271 punts; 2. Romano Fenati (Itàlia, Honda), 191 punts; 3. Aron Canet (Espanya, Honda), 173 punts; 4. Fabio Di Giannantonio (Itàlia, Honda), 137 punts i 5. Jorge Martin (Espanya, Honda), 134 punts.

 

Temes:

Joan Mir Moto3