Márquez arrasa a Aragó i enfila el seu quart títol de MotoGP

rpaniagua40262783 repsol honda team s spanish rider marc marquez  r  celebrate170924151017

rpaniagua40262783 repsol honda team s spanish rider marc marquez r celebrate170924151017 / JAVIER SORIANO

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas / Alcañiz

Certa, magnífica, única, increïble, la proesa de Valentino Rossi (Yamaha), cinquè al Gran Premi d'Aragó, a Motorland, davant 70.000 espectadors, 22 dies després d'haver sigut operat de doble fractura de tíbia i peroné. Fabulosa, immensa, la carrera de Jorge Lorenzo (Ducati), que va acabar tercer, després de liderar més de la meitat de les voltes i cada vegada s'acosta més al seu somiat triomf amb la firma italiana. Gran, molt gran, de menys a més, arribant des de darrere, la prova protagonitzada per Dani Pedrosa (Honda), que ha entrat segon i segueix a dalt del tot.

Però estratosfèric el que va fer Marc Márquez (Honda), que, igual que van fer el mallorquí Joan Mir (Honda, Moto3) i l'italià Franco Morbidelli (Kalex, Moto2), els altres líders dels mundials, va ser el tercer líder a aconseguir la victòria en el mateix matí, en el mateix gran premi. Márquez, evidentment, ho va fer al seu estil, sense por, sense pensar en les 22 caigudes sofertes al llarg d'aquest any (les dues últimes, dissabte) i sense pensar que s'estava jugant el títol, el quart en cinc temporades en MotoGP. Márquez va guanyar el seu cinquè gran premi el 2017 (Austin, Alemanya, República Txeca, San Marino i Aragó) i va aconseguir la seva quarta victòria a Motorland, un dels seus circuits favorits, on va vèncer en Moto2 i el 2013, 2016 i 2017 en Moto GP.

Márquez, que va liderar un nou triple espanyol en la màxima categoria,  va començar una mica nerviós, lent, com si volgués escalfar la seva roda posterior (dura) i esperar el seu moment. Quan va passar Andrea Dovizioso (Ducati) se'n va anar llarga i per poc cau, de nou, i va haver de recuperar-se de la badada. El mateix li va passar quan va superar, en una mateixa maniobra, Rossi i Lorenzo. Quan es va calmar, quan ja va començar a tenir més confiança en les seves rodes (“encara que la davantera mai em va donar confiança del tot”), se'n va anar per això i, una vegada líder, va treure el que tenia dins i es va distanciar de Lorenzo, que ja acusava la goma tova equipada a la seva Ducati (“potser la mitjana m'hauria permès guanyar”), que va ser atrapat per Pedrosa.

“¡Va per vosaltres!”, va cridar Márquez al ‘corralito’, després d'haver disfrutat d'una volta d'honor divertida i feliç. “La veritat és que la jugada ens ha sortit perfecta, amb ‘Dovi’ i Viñales més enrere, però encara queden moltes, massa, carreres. Quatre grans premis són molts i caldrà seguir lluitant molt, molt. Com avui, que mai he estat tan veloç com durant els entrenaments, però que sí que vaig pensar que, a l'arribar al primer lloc, podia intentar obrir un petit forat”. Aquesta és la victòria núm. 60 de Márquez en tota la seva història.

Notícies relacionades

Pedrosa, per la seva part, es va queixar que va estar molt temps darrere de Viñales i, fins i tot, “que quan vaig passar a Valentino, es va moure de forma molt estranya ¡i anàvem a 300 km/h.! i això no està bé”. Pedrosa va reconèixer que quan va arribar darrere de Márquez, “Marc ja tenia aquell segon i escaig que, en MotoGP, és molt, molt, difícil de neutralitzar en les tres voltes que quedaven”.

Mundial de MotoGP: 1. Marc Márquez (Espanya, Honda), 224 punts; 2. Andrea Dovizioso (Itàlia, Ducati), 208 punts; 3. Maverick Viñales (Espanya, Yamaha), 196 punts; 4. Dani Pedrosa (Espanya, Honda), 170 punts i 5. Valentino Rossi (Itàlia, Yamaha), 168 punts.