L'ENDEMÀ DEL GP D'ÀUSTRIA

Márquez: "Torno a viure un moment dolç amb la meva moto"

El líder del Mundial de MotoGP afirma que ja se sent amo de la seva Honda i capaç de fer coses que abans "ni tan sols m'atrevia a pensar"

El pentacampió de Cervera reconeix que el moment en què va tocar 'Dovi' amb la roda del davant i va sortir fum del contacte, no va ser agradable

rozas39675247 second palced marc marquez of spain  repsol honda team  pose170814071935

rozas39675247 second palced marc marquez of spain repsol honda team pose170814071935

5
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Marc Márquez (Honda, 174 punts), líder destacat del Mundial de MotoGP, guanyador de tres dels quatre últims campionats disputats (2013, 2014 i 2016), vencedor de tres grans premis aquest any (Texas, Alemanya i Brno), no podia començar millor la segona part del campionat, aquella en què sempre es decideix el títol: victòria a Brno (República Txeca) i segona plaça a Àustria darrere d'un portentós Andrea Dovizioso (Ducati, 158 punts). Dues carreres i un botí en aquests dos grans premis espectacular: 10 punts més que ‘Dovi’, 19 punts més que Maverick Viñales (Yamaha, 150 punts), 23 punts més que Valentino Rossi (Yamaha, 141 punts) i 30 punts més que Dani Pedrosa (Honda, 139 punts), els altres quatre candidats al títol, quan encara falten 175 punts per jugar-se.

Márquez, que hauria firmat quedar segon a l'arribar dijous al Red Bull Ring, va abandonar ahir el traçat austríac “feliç, molt feliç, per haver-ho intentat i, sobretot, per haver fet disfrutar, suposo ¿oi?, els 90.560 espectadors que han vingut i els milions d'aficionats que ens han vist per la tele. Per això correm, perquè la gent s'ho passi bé i tant ‘Dovi’ com jo hem intentat donar espectacle. Més jo, ¿no? (riu), que Andrea, però tot ha resultat molt bonic”.

“Soc feliç perquè, quan les dues Ducati s'han posat en paral·lel a la meva Honda, no se n'anava i això feia molt temps que no passava. Estem millorant molt la moto”

Marc Márquez

Pilot de Repsol Honda i líder del Mundial de MotoGP

Márquez, que diumenge que ve es tornarà a entrenar a Misano (Itàlia) per preparar el Gran Premi de San Marino de principis de setembre, està convençut que “aquest test serà molt important, molt, ja que hem de confirmar que tot el que estem fent per millorar la moto és bo, com ha quedat prou demostrat al circuit austríac, on l'any passat vam quedar a 12 segons ¡una barbaritat! d'Andrea Iannone, que ens va guanyar amb la Ducati”.

Márquez segueix pensant que el Mundial segueix tan igualat com abans de la carrera d'Àustria, “encara que, en efecte, els 33 punts a què es troba ‘Vale’ i els 35 de Dani ja comencen a ser una distància, però ‘Dovi’ ja ha guanyat les mateixes tres carreres (Itàlia, Catalunya i Àustria) que jo i Maverick es recuperarà, segur, d'aquesta petita crisi que semblen passar les Yamaha”.

Márquez assegura que el test que farà, diumenge que ve a Misano, li ha de permetre confirmar que va per bon camí

El ‘nen de Cervera’ segueix pensant que, precisament per això, perquè el Mundial està molt ajustat, “s'ha de ser regular, però forçar en els moments justos i, a Àustria, ho havia d'intentar a l'últim revolt; no va sortir, però em sento orgullós d'haver-ho intentat. Cinc punts més haurien sigut fantàstics”.

Quan li preguntes a Márquez si va disfrutar del moment en què les Ducati de Dovizioso i Jorge Lorenzo es van posar en paral·lel a la seva Honda, el líder del Mundial no s'amaga. “¿Que si vaig disfrutar?, bé, sí, és clar, disfrutes, t'ho passes bé, perquè si no, no ho viuries amb la passió amb què ho visc, però quan disfrutes de veritat és quan el petit avantatge que tenia Andrea en aquest circuit el tens tu. En aquella acció, una baixada amb final en revolt, a 300 kms/h tots tres, és l'únic moment en què penses ‘no fallis, ¡ull viu!, que t'hi estàs jugant el títol’. Però allà, en aquell moment, vaig ser feliç perquè, per primera vegada aquesta temporada, la Ducati no s'escapava de la meva Honda”.

I és que Márquez va abandonar Àustria molt satisfet de tota la feina feta pel seu equip tècnic, liderat per l'enginyer Santi Hernández, que ha convertit, per fi, la seva Honda RC213V en una moto molt competitiva a totes les pistes. “Si em preguntes amb què em quedo d'aquest últim Gran Premi és amb la sensació que vaig recuperant el ‘feeling’, el tacte, el bon rotllo que tenia amb aquesta moto els anys en què en feia el que volia. A principi de temporada, no em veia amb cor d'intentar coses com la que vaig intentar, diumenge, davant ‘Dovi’ a l'últim revolt. Bé, ni m'hi veia amb cor ni podia, era impossible, ja que cada vegada que ho provava anava per terra. Això significa que les sensacions que experimento ara sobre la moto ja són molt bones. He recuperat la confiança en la moto i torno a sentir que hi tinc un moment dolç. Continua havent-hi coses a millorar, és clar, ¡sempre hi ha coses per millorar!, però ara torno a salvar els moments en què abans queia i m'atreveixo a provar coses que abans ni tan sols se m'acudien”.

“Veure el duel entre Dovizioso i Márquez des del darrere ha sigut divertit, molt interessant i espectacular”

Dani Pedrosa

Pilot de Repsol Honda

Notícies relacionades

Márquez recorda el toc que va tenir, durant la carrera, amb Dovizioso. “¿Que si m'he vist a terra?, no, no, no m'he vist a terra perquè no m'hi volia veure. Sí, en aquell punt anàvem a 200 km/h, però controlàvem. Anava molt enganxat a ell, perquè el volia avançar, i ell ha tallat, frenat, al mateix moment que sempre quan jo, no sé per què, em pensava que tallaria una mica més tard. Total que, de sobte, m'he vist a sobre d'ell i, segons m'ha explicat després Dani (Pedrosa), que anava darrere, a prop, ha sortit fum de la topada, lleu, suposo, ja que si no hauríem caigut, de la meva roda davantera amb la posterior d'Andrea. ¡Uf!, he de controlar aquests moments”.

Pedrosa, que, en efecte, estava just darrere de la parella d'herois del Red Bull Ring, va explicar que “veure'ls córrer a les últimes voltes ha sigut tot un espectacle. Els he vist en paral·lel durant gairebé tota una volta. Estaven estudiant-se, tractant cadascun d'ells d'imposar la seva estratègia. I, la veritat, vist des del darrere era molt interessant. A més, pensava, ‘¡carai, això sí que comença aviat!’, ja que encara quedaven cinc voltes. I ho he pensat perquè aquest circuit és molt, molt, crític, en el sentit que no hi ha gaires llocs on avançar i, si t'equivoques, pots destrossar les teves possibilitats de podi o, fins i tot, de victòria, com era el cas de l'Andrea i el Marc”.

Temes:

Marc Márquez