EL GP D'ÀUSTRIA

Mir dona un cop definitiu a Àustria per ser campió

El pilot mallorquí remunta des de la quarta fila i aconsegueix la seva setena victòria de la temporada

rozas39673928 spain s moto3 rider joan mir of the leopard racing celebrate170813122200

rozas39673928 spain s moto3 rider joan mir of the leopard racing celebrate170813122200 / Kerstin Joensson

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Un altre cop, i ja en són set, com set triomfs, com set demostracions de poder, com set esglaons cap a la glòria, que ja acaricia amb les mans, el mallorquí Joan Mir (Honda), que va ser castigat sortint des de la quarta fila (10è, tot i aconseguir el segon millor temps ahir, però superar els límits del circuit), ha guanyat la seva setena carrera aquest any després de Qatar, Argentina, França, Catalunya, Brno, Alemanya i Àustria, les tres últimes de forma consecutives. I ho ha fet remuntant posicions des que es va apagar el semàfor i demostrant, per molt, per moltíssim, que és un pilot d'una altra categoria, és a dir, com a mínim de Moto2.

El mallorquí Mir comença a descomptar les carreres que falten per conquistar el seu primer títol mundial

Mir ha fet avui un pas gairebé definitiu per proclamar-se, per primera vegada, nou i flamant campió del món de Moto3, perquè ja supera Romano Fenati (Honda) per 64 punts, que són més de dues victòries, ja que el veterà italià, acomiadat l'any passat de l'equip de Valentino Rossi, només ha pogut acabar en 13a posició i sumar tres punts. Els que sí que han fet dues carreres apoteòsiques, a més de Mir, són Jorge Martin (Honda), que a penes podia caminar per pujar a la moto i ha acabat tercer, i el jove, el nen, Jaume Masia, de 16 anys, sorgit del Bressol de Campions valencià, que ha acabat novè aprofitant magistralment la possibilitat que li ha ofert l'equip Platinum Bay Real Estate en el lloc del lesionat sud-africà Darryn Binder.

Mir, que a la cinquena volta de les 23 de què constava la carrera ja havia agafat el grupet del davant, va serrar les dents quan es va superar l'equador del gran premi i va deixar a tothom enrere, i es va llançar amb mestria a la seva setena victòria de l'any recordant, sens dubte, que va ser aquí, al Red Bull Ring, on, l'any passat (en aquella ocasió amb KTM, ara amb Honda), aconseguia inaugurar el seu palmarès mundialista i demostrar que es convertiria en el gran candidat al títol aquest any. “Des que van començar els entrenaments de divendres m'he sentit molt bé de ritme i, encara que vaig ser castigat a sortir des de la quarta fila, sabia que tenia velocitat per posar-me al capdavant. I, tot s'ha de dir, la meva moto avui era perfecta”, va assenyalar l'encara més líder del campionat.

Masia, un noi de 16 anys, sorgit del Bressol de Campions de València, deixa bocabadat el Mundial amb la seva 9a plaça

Mentre Martin plorava feliç al ‘corralito’ per la seva medalla de bronze, amb raó, ja que es va comportar com un heroi a l'haver hagut de rebre, abans de la sortida, assistència mèdica per poder calmar-li els dolors a la cama dreta, el nen Masia, que va arribar a estar en llocs de podi i va aconseguir escriure el seu nom amb lletres d'or al Red Bull Ring a l'aconseguir la volta ràpida i el rècord de la pista, no entenia gairebé res del que li havia passat. “Estic en un núvol. He corregut, m'he barallat -per poc tiro a Fenati quan l'he passat- i fins i tot he superat els meus ídols de la televisió. No m'ho puc creure”, explicava Masia als micròfons d'Izaskun Ruiz de Movistar+.

Notícies relacionades

“Hi ha hagut un moment que m'he passat d'eufòric que estava, tot anava massa bé i he volgut fer coses que no es poden fer, però he disfrutat molt, moltíssim, i agraeixo a l'equip i al Mundial aquesta oportunitat”, va seguir dient el nen de 16 anys que ha deixat bocabadat el Mundial. “Aquí hi ha pilots molt agressius, aquesta categoria és molt lluitada i les primeres voltes m'han costat, però he disfrutat molt. Cada vegada m'anava emocionant més i més”.

Mundial de Moto3: 1. Joan Mir (Espanya, Honda), 215 punts; 2. Romano Fenati (Itàlia, Honda), 151 punts; 3. Aron Canet (Espanya, Honda), 137 punts; 4. Jorge Martin (Espanya, Honda), 105 punts, i 5. Fabi di Giannantonio (Itàlia, Honda), 95 punts.

Temes:

Joan Mir