EL GRAN PREMI D'ÀUSTRIA DE MOTOGP

Márquez redueix al no res els seus rivals a Àustria

El tricampió de MotoGP i actual líder del Mundial aconsegueix la seva 'pole' núm. 70 amb un temps vertiginós en el preciós Red Bull Ring

rozas39656878 repsol honda team s spanish rider marc marquez competes duri170812152823

rozas39656878 repsol honda team s spanish rider marc marquez competes duri170812152823 / JURE MAKOVEC

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

És la segona vegada que MotoGP visita el Red Bull Ring, a Spielberg (Àustria), i Marc Márquez (Honda) ja ha aconseguit, també, la pole position. Així és el tricampió més jove de la història. No dubta. Determinant. Ja només li queda, en tot el campionat, aconseguir-la al Japó i Holanda. La que va aconseguir ahir fa la núm. 70. No hi ha ningú al món que tingui tantes poles. Ni Valentino Rossi (64). Ni Jorge Lorenzo (65). Des del llegendari i victoriós 2014, Márquez no aconseguia tres poles seguides. Ja les té: Alemanya, República Txeca i Àustria. Per això li té por la graella. Com diu Maverick Viñales: «Durant l’aturada, Honda ha trobat alguna cosa que fa volar el Marc i nosaltres seguim sense millorar».

    I la veritat és que el terme que millor s’adapta al que va fer Márquez amb la seva RC213V és volar baixet. Dels quatre millors cronos que es van fer en l’assaig de la pole, el tricampió en va aconseguir tres. El que li va donar la pole (1.23.235 minuts); el segon (1.23.345), que va ser millor que el que li va permetre a Andrea Dovizioso (Ducati, 1.23.379) ser segon i fins al quart (1.23.473), que va millorar el de Lorenzo (Ducati, 1.23.621), que el va col·locar tercer a la graella.

UN TERRATRÈMOL / És per això que Márquez, després d’un inici de Mundial dubitatiu, com gairebé sempre perquè Honda segueix sense fer-li cas en els seus consells hivernals, va provocar al Red Bull Ring –un circuit molt més qüestionat que el de Catalunya i on, no obstant, es corre sense problemes– un terratrèmol. Té ritme (per exemple, hi ha els seus tres cronos en la qualy), velocitat punta (la màxima del dia: 310.8 km/h.) i la volta ràpida.

     «Només calia veure les cares de sorpresa de la meva gent al box. Cap de nosaltres creia, a l’arribar dijous a aquest circuit i recordar com vam patir l’any passat aquí, que aniríem tan bé. Hem sigut ràpids des del primer entrenament i amb tots els pneumàtics: tou, mitjà i dur. Només queda rematar en carrera, que és el més difícil, és clar. Sobretot si veus Dovi, que també ha sigut velocíssim tot el cap de setmana».

LA IL·LUSIÓ DE LORENZO / Dovizioso deia que avui sortirà «per totes». El pilot italià té clar que «hem d’evitar que el Marc sumi el seu tercer triomf consecutiu». Per la seva part Lorenzo està il·lusionadíssim amb el fet d’aconseguir «la meva primera victòria amb Ducati», per això va estrenar un casc en pla dimoni, a joc amb el vermell de la seva nova marca. Viñales sembla resignat  a perseguir el podi, que és l’únic amb el que s’atreveix. Dani Pedrosa (8è) esperava «fer una bona sortida i no perdre els del capdavant, cosa molt complicada perquè hi ha tres revolts després de la sortida dificilíssims». 

Notícies relacionades

    ¿I Rossi?, Valentino, que va seguir la seva guerra psicològica contra Viñales a l’assegurar que està posant la Yamaha a punt per al català («espero que em deixi acabar davant seu la cursa»), confia lluitar pel tercer esglaó del podi. «Els dos primers llocs seran per a Marc i Dovi. En aquella lluita, veig un passet per davant Márquez. Jo lluitaré per la tercera plaça, per a la qual hi ha fins a set candidats: Lorenzo, Viñales, Petrucci, Zarco, Pedrosa, Crutchlow i jo, és clar».

    «Rematar» és la petició d’avui de Márquez. Ahir, va volar, sí, però, al Mundial, hi ha cinc pilots en 31 punts, poc més d’un triomf.

Temes:

Marc Márquez