PARES I FILLS CORRENT JUNTS

Remy Gardner i Dakota Mamola volen córrer les 24 Hores de Barcelona amb els seus pares

Els fills del campió australià i del subcampió americà de 500cc intenten convèncer els seus pares perquè tornin a córrer

rozas39629582 spielberg  austria  10 agosto 2017 remi gardner y dakota mam170810222848

rozas39629582 spielberg austria 10 agosto 2017 remi gardner y dakota mam170810222848

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

"Seria fantàstic, segur que farien una gran carrera, perquè els fills, que ja fa molt temps que corren, podrien carregar amb el pes de les voltes i els pares, que en el seu temps van ser prodigiosos i mantenen, segur, el seu tacte i la seva experiència, complirien perfectament, encara que fos amb relleus més curts, d'uns 30 o 40 minuts". Aman Barfull, un dels responsables esportius del Circuit de Catalunya, es mostra encantat que les famílies de dos dels campioníssims dels 80, l'australià Wayne Gardner i el nord-americà Randy Mamola, autèntics ídols d'aquella època i verdaders fenòmens sobre dues rodes, estiguin rumiant la possibilitat de formar un equip per participar, l'any que ve, en les 24 Hores de Resistència de Montmeló, que se solen celebrar just quan el Mundial de velocitat comença la seva pausa d'estiu, el segon cap de setmana del mes de juliol.

Remy Gardner, que demana córrer amb una Yamaha R1, creu que el seu pare es posaria en forma en molt poques setmanes

No cal ni dir que els que han generat això en el campió del món australià de 500cc de 1983 (Honda) i en el tetrasubcampió nord-americà (1980 i 1981, amb Suzuki; 1984, amb Honda, i 1987, amb Yamaha) han sigut els seus fills, Remy i Dakota, involucrats, d'una o altra manera, en el Mundial 2017 de velocitatRemy Gardner, de 19 anys, és ara pilot de l'equip Tech3 Racing de Moto2, als comandaments d'una Tech3, mentre que Dakota Mamola, de 22 anys, exerceix d'assistent personal del britànic Cal Crutchlow, pilot oficial d'Honda de MotoGP en l'equip de l'italià Lucio Cecchinelli, mentre espera, entrenant-se al màxim i practicant amb tot tipus de moto, l'oportunitat d'enrolar-se en algun equip de la categoria intermèdia.

Randy Mamola, a qui La Banda Trapera del Río va arribar a dedicar una cançó, va ser quatre vegades subcampió del món i tres vegades tercer, una d'elles d'històrica quan, el 1983, quatre pilots nord-americans (Freddie SpencerKenny Roberts, el mateix Mamola i Eddie Lawson) van copar els quatre primers llocs del Mundial. Mamola i Gardner tenen 57 anys i fan anys amb setmanes de diferència. Mamola està en una forma física admirable i el seu pilotatge segueix sent tan eficaç com espectacular, ja que continua protagonitzant, en cada gran premi del Mundial, unes velocíssimes tandes amb la Ducati ‘Two Seater’, és a dir, biplaça, amb què passeja, a gran velocitat i vertigen, convidats de la companyia Phillip Morris.

“Si convencem els pares, no dic que guanyaríem, perquè en aquesta mena de carreres s'han de donar moltes circumstàncies, però si acabéssim ja seria tota una gesta ¿oi? Divertir-nos, ens divertirem”

Dakota Mamola

Pilot i assistent del britànic Cal Crutchlow

Notícies relacionades

Gardner, per la seva banda, segons ha reconegut el mateix Remy a EL PERIÓDICO, "no li costaria gaire esforç posar-se en forma". Quan li preguntes amb quina moto correrien, Remy diu amb fermesa: "Amb una Yamaha R1, evidentment". "Jo estic convençut -assenyala Dakota- que si aconseguim convèncer els pares, ens ho podem passar molt bé i no dic guanyar, perquè per guanyar una carrera així s'han de donar moltes circumstàncies i no només ser ràpid, sinó regular i que la moto aguanti, no es trenqui, però si acabéssim ja seria una gran gesta".

Barfull creu que seria una bona idea que dos campioníssims de la talla de Mamola i Gardner, dos autèntics mites tremendament populars als 80, formessin equip en una carrera de resistència amb els seus dos fills. "No sé si la idea s'acabarà materialitzant, però la veritat és que estic segur que molts equips estarien encantats de comptar amb ells i facilitar-los la possibilitat que corrin junts una carrera tan familiar com són les 24 Hores de resistència de Barcelona", va insistir un dels màxims responsables de la programació del calendari esportiu del Circuit de Catalunya.