HOMENATGE FAMILIAR

La família d'Ángel Nieto n'escampa les cendres al mar d'Eivissa

El campió motociclista vivia a l'illa, de la qual s'havia enamorat

GRA166. IBIZA, 06/08/2017.- La familia de Ángel Nieto embarca en el ’12+1’ para llevar las cenizas del piloto al mar. En la imagen, su hijo Gelete Nieto. EFE/Sergio G. Canizares

GRA166. IBIZA, 06/08/2017.- La familia de Ángel Nieto embarca en el ’12+1’ para llevar las cenizas del piloto al mar. En la imagen, su hijo Gelete Nieto. EFE/Sergio G. Canizares / Sergio G. Canizares (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Ángel Nieto ja descansa al mar d'Eivissa després que els seus familiars hagin llançat a l'aigua part de les seves cendres al costàt de l'illa des Vedrà, un dels paratges més bonics de l'arxipèlag balear. La resta de les cendres del pilot aniran a Madrid, on tindran lloc diversos homenatges a aquest zamorà d'origen i vallecà d'adopció que es va enamorar d'Eivissa i va decidir quedar-se a viure a l'illa mediterrània.

Des del club nàutic

Després de la missa funeral de dissabte a l'església de Santa Eulària, municipi on residia, i el soroll de centenars de motos que van acompanyar el seguici fúnebre, els seus familiars i amics més íntims s'ha embarcat avui després de migdia al port del Club Nàutic d'Eivissa.

Homenatge a Ángel Nieto al mar d’Eivissa.

La viuda, Belinda Alonso, i la seva primera dona, Pepa Aguilar, els seus fills Gelete, Pablo i Hugo, els germans del pilot, el seu nebot Fonsi Nieto i més familiars s'han citat al '12+1', el vaixell d'Ángel Nieto.

Els dofins

Tot seguit, han sortit del port i després d'una estona de navegació acompanyats per altres vaixells que s'hi han sumat, cap a les 14.00 hores han llançat al mar part de les cendres del magistral expilot i comentarista esportiu. Membres de l'expedició han al·ludit a l'emotiu moment i han destacat el pas de dofins per la zona.

Notícies relacionades

Abans de salpar, Gelete ha declarat que, tot i ser moments "superdurs", està ajudant "molt els ànims de la gent i tot el que es veu per les xarxes socials". "T'adones del que era el teu pare, era un ésser humà, un paio molt estimat per tot el que va fer; era un pare fantàstic, jo m'emporto que era amic meu", ha manifestat.

Enamorat d'Eivissa

La decisió familiar que part les cendres es quedin a Eivissa ha sigut perquè "li encantava l'illa", si bé la família resideix a Madrid, ha explicat el primogènit. A través de les xarxes socials s'ha difós un missatge de la família perquè la gent que volgués participar en aquest comiat anés en el seu vaixell per dir adeu al campió en l'últim viatge al mar i "sembrar-lo de flors". El lloc de la cita ha sigut la bocana del port d'Eivissa.