Viñales homenatja Salom a l'arribar a Montmeló

El líder del Mundial de MotoGP recorda el pilot mallorquí i el també desaparegut Nicky Hayden al podi de Mugello

rozas38741777 yamaha rider maverick vinales  of spain  celebrates on the p170605111147

rozas38741777 yamaha rider maverick vinales of spain celebrates on the p170605111147 / Antonio Calanni

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El català Maverick Viñales (Yamaha) segueix amb pas ferm a la recerca del seu primer títol mundial de MotoGP. La seva carrera, a Mugello, aquest diumenge va ser la demostració que ha après, molt ràpidament, la lliçó de com s'ha de córrer per poder ser un ferm candidat al títol que ostenta, per partida triple, el també català Marc Márquez (Honda).

“Tocava ser segon, ja que s'havia d'arriscar massa per superar  Andrea (Dovizioso) i tant Valentino (Rossi) com Marc estaven darrere meu”, va assenyalar al baixar del podi, que va compartir amb les Ducati de 'Dovi' i el també italià Danilo Petrucci. En aquell mateix escenari, al podi, Viñales li va dedicar el seu calaix, el núm. 48 de la seva carrera, al pilot mallorquí Lluís Salom, mort ara fa un any, a Montmeló, circuit on aquesta setmana es disputa el Gran Premi de Catalunya.

Viñales reconeix que tenir darrere seu Valentino i Marc el va fer ser prudent a les últimes voltes de Mugello

SERENITAT A LES ÚLTIMES VOLTES

Viñales va reconèixer que, normalment, sempre es guarda alguna cosa per al final. “Sempre espremo la meva Yamaha al cent per cent durant la carrera, però, en les últimes voltes, si puc, li trec el dos-cents per cent”, va reconèixer mentre reflexionava sobre els últims quatre girs, quan es va posar segon al superar Petrucci i es va col·locar a mig segon de Dovizioso.

“Sempre creus que, en aquestes situacions, t'haurien anat bé tres o quatre voltes més per intentar-ho. He fet alguns 47 (és a dir, rodar en 1 minut 47 segons), però no volia arriscar més del que era necessari. Realment poder sumar 20 punts a Mugello, tenint Valentino i Marc al darrere, ha sigut un boníssim resultat i una gran carrera. Soc feliç perquè m'he sentit bé amb la moto. No volia arriscar al principi de la carrera, però sí al final, com sempre que tinc el meu punt fort”.

LÍDER DEL MUNDIAL EN SOLITARI

Viñales no vol parlar d'avantatges quan només s'han disputat sis carreres, de les quals ja n'ha guanyat tres (Qatar, l'Argentina i França) i ha quedat segon a Itàlia. El nou líder de Yamaha supera en 26 punts 'Dovi', que, amb la seva victòria davant els 98.269 'tifosi' que van omplir Mugello, ha escalat a la segona plaça del Mundial, en 30 a Rossi i en 37 a la parella d'Honda, Márquez i Dani Pedrosa.

Maverick Viñales

PILOT DE MOVISTAR-YAMAHA

"Ramón Forcada, el meu tècnic, m'està calmant molt i l'hi agraeixo perquè, en unes altres circumstàncies, potser m'hauria arriscat, i potser no tocava"

Notícies relacionades

“Això és molt llarg, molt. Ara em sento més fort, tinc més experiència amb la Yamaha, cada vegada es pilota millor. L'equip està fent una gran feina i, en l'assaig previ de la carrera, han millorat encara més la moto i m'han donat una mica més d'adherència. M'entenc molt bé amb Ramón (Forcada, el seu tècnic, que ja va estar amb Jorge Lorenzo), que m'està calmant molt i l'hi agraeixo perquè, en un altre moment, hauria intentat lluitar per la victòria, i potser no tocava”.

RECORDANT SALOM I HAYDEN

Viñales va insistir a dedicar-li aquest podi a Salom. “L'hi volia dedicar, sí, a Luis [Salom], que fa un any va morir a Barcelona i sempre el tenim molt present entre nosaltres. Dissabte (dia en què es complia l'any exacte de la mort del mallorquí) estava molt trist. Havia aconseguit la 'pole', però no era un bon dia per a mi. També vull recordar ara, per descomptat, Nicky [Hayden] i enviar una abraçada molt forta a la seva meravellosa família, que ho està passant molt malament”, va dir el de Yamaha.