TRAGÈDIA EN EL MOTOCICLISME

Les màquines mantenen amb vida Nicky Hayden

Els metges italians que cuiden Hayden temen que no podran intervenir el pilot per ajudar-lo a recuperar-se

 

  / EMILIO PÉREZ DE ROZAS

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Els pilots del Mundial de motociclisme esperen dedicar avui, a Le Mans, les seves carreres i èxits al nord-americà Nicky Hayden, que dimarts va patir un accident gravíssim a Itàlia al ser atropellat per un cotxe quan s'entrenava en bicicleta de carretera, a prop del circuit de Misano. El xoc li va provocar múltiples lesions i sembla no es podrà recuperar dels danys. "Le Mans és un lloc bonic per córrer recordant el bondadós Nicky", va comentar ahir el veterà italià Valentino Rossi, un bon amic seu.

Mentrestant, la família de 'Kentucky Kid', especialment la seva mare, Rose, el seu germà gran, Tommy, i la seva nòvia, Jackie, han emès un comunicat, a través del seu advocat italià, Moreno Maresi, en què agraeixen a tothom "la solidaritat i l'afecte demostrats al nostre fill". La nota dona les gràcies, molt especialment, a tot l'equip mèdic, no solament de l'hospital Bufani, de Cesena, on està internat Hayden, sinó als serveis mèdics que van atendre Nicky al mateix lloc de l'accident. "Per a nosaltres -acaba la petita carta- és un orgull saber que tothom s'interessa per Nicky en un moment tan especial i greu".

Rose, la mare  de Hayden, i tota la família agraeixen, en un comunicat públic, les mostres d'ànim que han rebut

EL PRONÒSTIC SEGUEIX SENT GRAVÍSSIM

"La situació", ha explicat una font oficial d'Honda, marca per a la qual Hayden va córrer en MotoGP i ara participava en el Mundial de superbikes, "segueix sent, com descriuen els comunicats de l'hospital, extremadament greu, gravíssima, i l'únic que estem esperant tots és un gest, un senyal, alguna cosa que ens permeti saber que Nicky lluita i s'està recuperant". Ni els metges, ni la família, ni Honda, que està incondicionalment al costat del pilot, es plantegen res més que esperar i, menys encara, traslladar el pacient als Estats Units, "ja que és impossible en el seu estat".

Notícies relacionades

La veritat és que el quadro mèdic de Hayden no ha millorat els últims dies. Amb el pas del temps, la situació empitjora, ja que es redueix, sensiblement, la possibilitat que els metges que l'atenen puguin operar Nicky per intentar reduir el trauma cerebral que pateix i que és el que més l'acosta a la mort.

Hayden, expliquen els metges del Bufalini, segons revela avui mateix 'La Gazzetta dello Sport', no respon als estímuls cerebrals i es manté amb vida gràcies a les múltiples màquines a les quals està connectat a la sala especial que l'alberga des de dimarts.