Només queda esperar un miracle

La família de Nicky Hayden envia els informes mèdics als EUA per saber què fer davant la trista situació del seu estimat 'Kentucky Kid'

rozas38500437 deportes nicky hayden   jacky petici n en venecia170519143419

rozas38500437 deportes nicky hayden jacky petici n en venecia170519143419

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Rose, la mare de Nicky Hayden, la mama de TommyRoger Kathleen, la futura sogra de Jacky, viu desesperada, fora de si, desconnectada del seu marit, Earl, a qui els metges no han deixat viatjar a Cesena (Itàlia), perquè ja sap que el seu fill, de 35 anys, no es recuperarà mai a la vida. Els metges italians, desesperats des de dimarts, a l'hospital de Bufalini, per salvar la vida del campió del món de MotoGP (Honda, 2006) i actual pilot de la firma alada en el Mundial de superbikes, van confirmar ahir que el seu cervell no té activitat i que el politraumatisme que va patir al xocar contra un Peugeot 206, després que Kentucky Kid se saltés l'stop que hi ha a la cruïlla entre Via Cà Raffaelli i Via Tavoleto, enganxadet al circuit de Misano, acabarà sent mortal, ja que ningú confia que es produeixi el miracle.

El conductor que va xocar  amb el pilot nord-americà afirma que 'Kentucky Kid' es va saltar un stop

ES VA SALTAR UN STOP

Tommy va enviar ahir tots els informes mèdics a metges de la seva confiança, als Estats Units, perquè ajudin la família a prendre la decisió més tremenda que es pot prendre. El conductor del cotxe, que està en llibertat sense càrrecs, va passar net el control d'alcoholèmia i drogues, i ni tan sols està sent investigat per l'incident. Va declarar, en companyia de dos advocats, Pierluigi Autunno i Francesco Pisciotti, que "jo, simplement, anava a treballar i, de sobte, ell va sortir de l'stop". Així explicava i confirmava les primeres informacions (vegeu EL PERIÓDICO d'ahir) que assenyalaven la possibilitat que Hayden, que s'entrenava en solitari amb la seva bicicleta, no hagués respectat l'stop.

Hayden, que va ser assistit immediatament al punt de l'accident ja que, per casualitat, allà hi havia una ambulància per traslladar una àvia a un centre de rehabilitació, va ser ràpidament traslladat a l'hospital Infermi, de Rímini, i a continuació, en helicòpter, al centre de Bufalini, de Cesena.

El test de Glasgow,  que utilitzen els metges per avaluar l'estat d'un accidentat, ofereix dades esgarrifoses sobre la irrecuperació de Hayden

EL TEST DE GLASGOW

Hayden va arribar al Bufalini clínicamente irrecuperable. O gairebé. El test de Glasgow el va donar per mort des que va ingressar. Una altra cosa és que es produeixi un miracle. L'escala del coma de Glasgow va ser dissenyada per avaluar, de manera pràctica, el nivell de consciència i traumatisme en els malalts o accidentats.

Notícies relacionades

Va ser creada, el 1974, per Bryan Jennet i Graham Teasdale, de l'Institut de Ciències Neurològiques de la Universitat de Glasgow. Quan un no pateix dany, el seu valor és 15, i Hayden va oferir, des de la primera revisió, un 3, quan, per sota del 5, el ferit necessita l'ajuda externa d'una màquina per poder respirar i seguir viu. El test Glasgow de Luis Salom, quan va patir l'accident mortal de Montmeló, va ser de 2. En els circuits, els metges disparen les alarmes quan el Glasgow és a partir de 8.

L'últim comunicat mèdic (“persisteixen els gravíssims danys cerebrals”) no diu, lògicament, que el cervell de Kentucky Kid hagi deixat de funcionar. El conductor, que viu en xoc, segons ha reconegut el seu pare, desitja, tal com ha fet amb les policies de Riccione, Misano i Cattolica Coriano, visitar Rose i els Hayden, a l'hospital Bufalini, per explicar-los la seva versió, cosa que, probablement, no passarà.