Toni Bou passeja per les taules de la redacció

El pilot català de Montesa-Honda, que acaba de guanyar, a Itàlia, el seu títol mundial núm. 20 de trial assegura que lluitarà pel pròxim

El vint vegades campió del Món de trial i trial ’indoor’ visita EL PERIÓDICO. / RICARD CUGAT / JOEDI GARCIA

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / BARCELONA

Ha arribat discretament sobre una roda. La seva moto no fa soroll, no treu fum, ni tan sols té seient. Toni Bou (Piera, Barcelona, 17 d'octubre 1986) no en necessita, ell es recolza en els seus petits estreps i agafa fort la moto pel manillar. Té unes cames i, molt especialment, els genolls d'acer inoxidable i si els abraces al saludar-lo, creues que estàs envoltant una de les columnes de la Sagrada Família. És pura roca, per això fa anar al seu capritx una moto que, per reglament, no pot pesar menys de 70 quilos. I la seva Montesa-Honda pesa això: 70 quilos.

Toni Bou

PILOT DE MONTESA-HONDA

"Em queden dos anys de contracte amb Montesa-Honda i seguiré intentant guanyar més títols mundials. Aquest és, de moment, el meu futur immediat"

Notícies relacionades

Bou ha vingut a la redacció d'EL PERIÓDICO aquest migdia per celebrar amb nosaltres els seus 20 títols del món i per agrair-nos que expliquen les seves gestes. Li hem demanat que pugi per l'escala metàl·lica i, malgrat dir que era “difícil, difícil”, doncs a penes hi havia espai per girar, ho ha fet. I no ho ha intentat una, dues, tres, quatre vegades, no, li ha sortit a la primera, és clar. I, després, ja de broma, s'ha passejat pel perfil d'una de les nostres taules. No les tenia tote perquè el terra era una mica relliscós, però Bou ha fet les delícies de tots nosaltres, al deixar-nos bocabadats amb el seu equilibrisme.

DOS ANYS MÉS LLUITANT

“Ha sigut fantàstic guanyar el desè títol a l'aire lliure i igualar el número de títols que tinc en ‘indoor’, però la veritat és que m'ha costat més que mai”, explica Bou. “I no perquè Adam (Raga, el seu gran rival) hagi tornat a fer una gran temporada, que també, sinó perquè la meva esquena, al principi d'any, no estava per córrer. I he corregut. Després, ja he anat millorant a poc a poc i, al final, tot ha sortit rodó”. Bou no té cap intenció, no ja de retirar-se, sinó de canviar d'especialitat ja que el que el tempta és provar altres coses. “Tinc contracte amb Honda dos anys més, així que intentaré seguir guanyant”.