Márquez agraeix a Ducati que els resti punts a Lorenzo i Rossi

El líder del Mundial, cinquè darrere Lorenzo (3r) i Rossi (4t) assegura que era impossible que l'Honda acabés més endavant

jmexposito35096200 cbr143  spielberg  austria   13 08 2016   spanish motogp rid160814195821

jmexposito35096200 cbr143 spielberg austria 13 08 2016 spanish motogp rid160814195821 / CHRISTIAN BRUNA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El líder de MotoGP estava serè. Somrient, és clar. No s’havia pogut entrenar a Spielberg com la resta de col·legues que persegueixen el títol. Havia caigut dissabte, s’havia hagut de posar l’espatlla esquerra a lloc, no havia volgut cap calmant, havia fet un bon temps dissabte i ahir va acabar on tenia previstcinquè. «I, a sobre, Ducati m’ha fet un regal fantàstic, endarrerint Lorenzo i Rossi a la tercera i quarta places, així que només he palmat 5 punts respecte al Jorge i 2 respecte al Vale. Com estava previst».

El pilot d’Honda, que no havia baixat del podi en les últimes quatre carreres, no esperava gaire més d’aquesta. «Sabíem que aquest circuit era dolent per a nosaltres. És de molta acceleració i en aquest tema nosaltres estem bloquejats. He sigut agressiu en les primeres voltes. Sabia que amb les Ducati no hi havia res a fer… fora que tinguessin un incident i els pneumàtics se’ls acabessin». Com que no va passar, va preferir pensar en el Mundial. «He intentat seguir les Yamaha, però a mitja carrera he vist que si seguia arriscant cauria. He tret la calculadora, he aguantat Viñales, que era una amenaça, i ho he aconseguit», va explicar el català.

LÍDER SENSE CREURE'S EL MILLOR

Notícies relacionades

Márquez va reconèixer, una altra vegada, que el cor, la sang, les ganes, la determinació, el risc no té res a veure amb les carreres. ¡Vaja, Márquez parlant en aquests termes! «Suposem que vaig tercer del Mundial: ¿vostès creuen que posant-hi valor hauria arribat fins a les Yamaha o, fins i tot, fins a les Ducati? No, amics, ¡ni parlar-ne! Ni jugant-m’hi la vida arribo fins a ells. Simplement, hauria caigut i perdut aquests 11 valuosíssims punts. Així està bé, ja vindran traçats més propicis, llavors sí, per jugar-nos-la, perquè segueixo sent capaç de mantenir un cos a cos amb qualsevol». I llavors va recordar que «si segueixo forçant, caic com a Le Mans. Aquest cinquè lloc l’hauria firmat abans de començar».

Márquez reconeix que és allà al davant, liderant el campionat, «perquè els altres han comès errors, no perquè nosaltres siguem superiors». El nen de Cervera insisteix que «tots milloren dia a dia, tots avancen, però nosaltres tenim un límit, un màxim». No ho diuen: el seu motor, el motor de la seva Honda és el que menys potència desenvolupa, però té el millor líder. I pilot.