Iannone substituirà Viñales a Suzuki

La fàbrica japonesa de Hamanatsu acomiada amb afecte el català i anuncia el fitxatge de l'italià

MotoGP 2016 n. 29 Andrea Iannone of Italy and Ducati Team celebrates the third place on the podium portrait during the 2016 Season of World Motorcycle Championship during Austin GP in Circuit of The Americas in Austin Texas USA © 2016 mirco lazzari mircolazzari@yahoo.it

MotoGP 2016 n. 29 Andrea Iannone of Italy and Ducati Team celebrates the third place on the podium portrait during the 2016 Season of World Motorcycle Championship during Austin GP in Circuit of The Americas in Austin Texas USA © 2016 mirco lazzari mircolazzari@yahoo.it / © 2016 mirco lazzari (© 2016 mirco lazzari mircolazzari@yahoo.it)

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Ja només queda un lloc buit a la graella dels grans equips, dels equips guanyadors, de les quatre grans fàbriques que lluiten i lluitaran, les dues pròximes temporades (2017 i 2018), pel títol mundial de constructors i pilots de MotoGP, els dos ceptres més apreciats del Mundial de motociclisme. Completats els equips oficials d'Honda, on s'espera que un dia d'aquests s'anunciï la renovació de Marc Márquez, Yamaha i Ducati, avui Suzuki ha anunciat que l'italià Andrea Iannone substituirà Maverick Viñales en el ‘team’ de la factoria de Hamamatsu. La notícia la va avançar diumenge passat EL PERIÓDICO a l'anunciar el fitxatge de Viñales per Yamaha.

ROSSI VA OBRIR EL COMPTE

Tot va començar a Qatar, quan Yamaha va anunciar que Valentino Rossi seguirà amb ells dos anys més. Va seguir amb ‘la bomba’ que el tricampió de Yamaha, Jorge Lorenzo, se n'anava a Ducati. Va continuar amb la renovació de Dani Pedrosa per Repsol-Honda. I, immediatament, Ducati va comunicar que Andrea Dovizioso seria el company de Lorenzo als Mundials del 2017 i 2018.

Immediatament es va saber, i acaba de ser confirmat amb un doble comunicat per Suzuki i Yamaha, que Maverick Viñales seguiria vestint de blau el 2017 però que canviaria la seva Suzuki per la Yamaha. I, aquest mateix matí, tan bon punt s'ha obert la sala de premsa del circuit de Mugello, on aquest cap de setmana se celebra el Gran Premi d'Itàlia, Suzuki acomiadava amb afecte Viñales amb un breu comunicat i anunciava el fitxatge de Iannone.

EL SEGON PILOT DE SUZUKI

Ja només queda saber qui serà el segon pilot de Suzuki, qui acompanyarà Iannone en la doble aventura del 2017-2018. De moment, hi ha Aleix Espargaró, els bons resultats del qual en les últimes carreres, la seva experiència al capdavant de la Suzuki, la seva contribució a l'evolució de la GSX-RR podria donar-li serioses opcions de seguir.

Però, d'altra banda, molts pensen que Suzuki no desaprofitarà l'oportunitat d'oferir l'única moto oficial que queda amb possibilitats de guanyar carreres i fins i tot el títol al català Àlex Rins, líder del Mundial de Moto2 a dalt de la Kalex de l'equip de Sito Pons. O Espargaró o Rins, no sembla haver-hi cap més alternativa per a Suzuki, encara que alguns parlen del francès Johann Zarco, actual campió de Moto2. Rins ha dit reiteradament que només farà el salt a MotoGP si té una moto oficial. La segona Suzuki és l'única que queda.

SUZUKI CELEBRA EL FITXATGE

Notícies relacionades

“Estem encantats d'haver fitxat Andrea (Iannone) per als pròxims dos anys”, ha comentat aquest matí l'italià Davide Brivio, mànager general de l'equip Suzuki i gran impulsor del renéixer de la fàbrica japonesa, que, a Le Mans, va tornar al podi vuit anys després. “Andrea és un dels millors pilots de MotoGP, molt apassionat i motivat, condicions que encaixen perfectament en la filosofia de Suzuki”

Brivio creu que “Andrea sabrà treure-li el millor partit a la nostra GSX-RR, que intentarem millorar dia rere dia, any rere any. Volíem un pilot que ens pogués ajudar a arribar al més alt del podi i crec que amb l'arribada d'Andrea ho hem aconseguit, perquè té ganes de guanyar i el seu estil de pilotatge, segur, s'adaptarà a la nostra moto. Ja fa quatre anys que està a MotoGP i això ens ajudarà moltíssim a l'hora de millorar la moto”.