Iannone, sancionat per la seva excessiva fogositat

'The Maniac' va frustrar el doblet al podi de Ducati (2n i 3r darrere Márquez) al fer caure el seu company Dovizioso a 100 metres de la meta

crmartinez33405979 bas358  termas de r o hondo  argentina   03 04 201160404103119

crmartinez33405979 bas358 termas de r o hondo argentina 03 04 201160404103119 / NICOLAS AGUILERA

2
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / BARCELONA

Tothom sap com les gasta el jove Andrea Iannone, ‘The Maniac’, com ell mateix es fa dir. En el primer gran premi de la temporada, a QatarIannone va caure als primers revolts quan anava en el grupet de davant i era, vista la potència de la seva impressionant Ducati ‘Desmosedici’, un dels clars favorits al triomf. En la segona cursa de la temporada encara ha sigut pitjor. Iannone, que va tornar a estar per potencial humà i tècnic al davant, va acabar fent caure el seu company d'equip i compatriota Andrea Dovizioso al penúltim revolt del traçat, a 100 metres de la meta, quan tots dos estaven a punt de pujar al podi, en segona i tercera posició, darrere un impressionant Marc Márquez (Honda). Per aquesta maniobra irresponsable, la Direcció de Cursa ha sancionat Iannone amb tres posicions a la graella del Gran Premi de les Amèriques, que es correrà aquest diumenge al preciós traçat d'Austin (Texas).

DISCULPES TARDANES DE IANNONE

“No sé que té al cap. Tots sabem que Iannone corre així, però no té sentit comportar-te d'aquesta manera a la pista. Tant me fa si m'ha demanat disculpes, no té sentit”, va assenyalar, tan bon punt va finalitzar la carrera, Dovizioso, que havia fet una gran cursa i tenia assegurada la segona plaça del gran premi i, millor encara, la segona plaça del Mundial de MotoGP. “He après una lliçó molt grossa. Em sap molt greu el que ha passat, perquè he engegat a rodar la feina de molta gent, enginyers, mecànics, de tots, perquè el que tocava era col·locar les dues Ducati al podi i jo ho he espatllat”, va reconèixer Iannone, que va ser assenyalat per tothom al final de la carrera a Termas de Río Hondo per la seva excessiva i incontrolada fogositat.

CRÍTIQUES DELS COL·LEGUES

“A mi m'ha picat al colin i m'ha trencat la càmera ‘on board’, que he portat penjada del cable durant les deu primeres voltes”, va explicar Márquez, que va reconèixer: “Així que he vist una moto vermella aparèixer al revolt, he pensat ¡Iannone!, perquè Dovizioso és molt prudent en els avançament o quan ho intenta”. “A mi m'ha tocat en la primera volta i de poc em fa caure”, va explicar Dani Pedrosa (Honda), també sorprès per l'agressivitat de ‘The Maniac’. “Jo, quan he vist com m'avançaven faltant tres voltes he pensat que podia tirar-nos a tots”, va sentenciar Valentino Rossi (Yamaha), el gran beneficiat de les maniobres temeràries de Iannone, ja que el ‘Doctor’ estava, novament, com ja li va passar en la cursa inaugural del circuit de Losail (Doha, Qatar) fora del podi i quan els dos Andreas van caure, a 100 metres de la meta, del podi, el veterà campioníssim italià es va convertir en ‘plata’, segon.