Resum del dia zero de l'MWC: Nokia ho torna a intentar

La jornada prèvia a l'inici del congrés és aprofitada per les marques per presentar les seves novetats

Huawei marca tendència amb el P10 i la finlandesa sorprèn amb quatre terminals

Juho Sarvikas  Chief Product Officer of Nokia-HMD  speaks during a presentation ceremony of the Nokia 5 device at Mobile World Congress in Barcelona  Spain  February 26  2017  REUTERS Paul Hanna

Juho Sarvikas  Chief Product Officer of Nokia-HMD  speaks during a presentation ceremony of the Nokia 5 device at Mobile World Congress in Barcelona  Spain  February 26  2017  REUTERS Paul Hanna / REUTERS / PAUL HANNA / REUTERS

3
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El Mobile World Congress (MWC) comença oficialment avui, però des de ja fa uns quants anys moltes marques aprofiten el diumenge per anunciar els seus dispositius estrella. Aquest any, de fet, hi va haver més presentacions importants ahir que les que hi haurà avui.

HUAWEI Busca el lideratge amb el nou P10

HUAWEI Busca el lideratge amb el nou P10

La xinesa Huawei no només està a punt de convertir-se en la marca més venuda a Espanya, sinó que ha aconseguit posicionar-se en tots els segments. Ahir, en la jornada prèvia, va ser protagonista desvelant el seu telèfon estrella de l’any: el P10 (que també estrena versió P10 Plus). Aquest terminal mantindrà la línia de disseny del P9, però amb algunes diferències, com el lector d’empremtes a la part frontal. Pel que fa a la resta de coses, torna l’aposta per la doble càmera Leica posterior, de 20 megapíxels i 13. Compta amb processador Kirin 960 i 4 GB de RAM. La firma també va anunciar el rellotge intel·ligent Watch 2.

NOKIA Entre el clàssic i la modernitat

NOKIA Entre el clàssic i la modernitat

Era molt esperat en el sector el ressorgiment de la mítica Nokia. Després del tortuós pas per Microsoft, els nous propietaris de l’empresa (HMD) van desembarcar a l’MWC amb tota l’artilleria i ahir van anunciar amb bombo i platerets quatre dispositius: primer, els Nokia 3, 5 i 6, mòbils de gamma d’entrada i gamma mitjana amb molt bones prestacions, Android pur i preus ajustats (per sota dels 230 euros). D’altra banda, van desvelar un dels telèfons més esperats de la fira: el nou Nokia 3310. El clàssic terminal de la firma torna amb pantalla en color, carcasses de colors i una autonomia envejable: 22 hores de veu, però un mes en espera. També tibdrà el mític joc Snake (serp) i costarà 49 euros.

SAMSUNG No hi ha Galaxy S8, però sí nova tauleta

SAMSUNG No hi ha Galaxy S8, però sí nova tauleta

La companyia sud-coreana Samsung, habitual estrella del diumenge pre-mobile, en aquesta ocasió va perdre aquest lideratge al no presentar al congrés la seva terminal estrella, el Galaxy S8 (ho farà al març). No ha sigut sorpresa: l’empresa ja havia anunciat que es prenia més temps per presentar el telèfon després del problema amb les bateries (que s’incendiaven) del Note 7. Ahir, amb menys escenificació que altres anys, va anunciar una nova tauleta, la Galaxy Tab S3. És una tauleta de 9,7 polzades, amb processador Qualcomm Snapdragon 820, 4GB de RAM i càmera de 13 megapíxels. També va develar una nova versió de les seves ulleres de realitat virtual, les Gear VR, ara amb comandament de control, i el mix entre portàtil i tauleta Galaxy Book.

LG LG G6: revolucionària pantalla allargada

LG LG G6: revolucionària pantalla allargada

La sud-coreana LG deixa de banda els poc exitosos telèfons modulars i torna amb l’LG G6, el seu nou telèfon estrella, que destaca de la resta per una revolucionària pantalla allargada de 5,7 polzades: si habitualment les pantalles tenen una relació d’aspecte de 16:9, aquesta passa a ser de 18:9. A més, ocupa el 90% de la superfície del mòbil, en el que l’empresa va denominar «pantalla de 5,7 polzades en cos de telèfon de 5,2 polzades». El telèfon presenta vores de pantalla arrodonits i nova tecnologia que promet millor brillantor i colors. A més, LG regalarà 200 dòlars en jocs de Google Play al comprar el mòbil.

ZTE ZTE Gigabit: el primer telèfon amb 5G

Notícies relacionades

ZTE ZTE Gigabit: el primer telèfon amb 5G

La xinesa ZTE fa temps que treballa en terminals que se centren en una relació qualitat-preu molt ajustada. Per a l’MWC, en canvi, sembla que vol destacar amb l’anunci del primer mòbil del mercat amb tecnologia 5G, tot i que tècnicament és pre-5G: el ZTE Gigabit, amb processador Snapdragon 835 i mòdem LTE X16 Snapdragon integrat, capaç de connectar-se a internet a fins a 1 Gbps (per a això, la xarxa haurà d’estar adaptada). D’altra banda, la xinesa Lenovo, que va comprar Motorola, va donar a conèixer els seus nous mòbils: el Moto G5 i G5 Plus. Com tots els de la seva sèrie, prometen prestacions de gamma alta a preu molt ajustat. El Moto G5 té una bateria de 2800 mAh, processador de vuit nuclis a 1,4 GHz i càmera de 13 megapíxels.