«Ens unim per oferir unes colònies de primera qualitat»

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Parlem amb Cristina Rodríguez, gerent de serveis escolars i cases de colònies de Fundesplai i coordinadora d''Un estiu de colònies amb EL PERIÓDICO', un innovador programa d'estades d'estiu dirigit a nens i nenes d'entre 7 i 14 anys. La col·laboració de les dues entitats fa que aquesta oferta sigui especialment atractiva tant pel seu preu, 350 euros a la setmana (297,5 euros per a subscriptors), com pel seu contingut i la qualitat de les activitats i les instal·lacions.

-¿Què tenen de diferents aquestes colònies?

-Els nois i noies que participin en aquestes colònies viuran l'aventura de fer de reporters enmig de la naturalesa. De la mà d'EL PERIÓDICO, hauran d'investigar i elaborar informació sobre un succés que es desenvolupa als voltants de cada casa. Amb aquesta excusa, seran convidats a passejar, buscar indicis, prendre notes, fer fotos, aprendre una mica d'anglès i treure conclusions sobre el que el succés tingui de cert o no.

-¿I faran un diari?

-¡Tots se n'aniran a casa amb un exemplar d'EL PERIÓDICO fet per ells mateixos! Un record de totes les bones estones que hauran passat aquest estiu desenvolupant un munt d'activitats diferents.

-¿Quines?

-Els xavals podran disfrutar de tallers de naturalesa, gimcanes, esports, jocs de camp, tallers, educació en valors... però també, depenent de la seva edat i de la casa de colònies que hagin escollit, piragües, bosc vertical, astronomia, tir amb arc, excursions, escalada en els arbres...

-¿Què aporten educativament aquestes colònies?

-Les colònies representen una oportunitat única per créixer i aprendre vivint aventures inoblidables. És fer-se la motxilla, sortir a buscar branques per construir cabanyes, estirar-se sota les estrelles al costat d'un amic que sempre recordaran, anar al rierol a veure granotes i capgrossos, descobrir els ocells quan el cel es desperta, jugar amb les llanternes dins del sac, ajudar la Mariona a fer el cim, notar la tremolor de les cames quan es puja al rocòdrom, viure la il·lusió de les primeres piragües, riure de nervis mentre es prepara la coreografia de l'última nit... i finalment sentir l'emoció a l'estómac mentre esperen que arribin els pares i les mares...

Tot plegat conduït amb un centre d'interès que els permetrà despertar la seva imaginació, la creativitat, conèixer l'entorn i escriure i il·lustrar la teva història en un gran reportatge.

Sens dubte, aquest EL PERIÓDICO que redactin els xavals formarà part de la seva vida durant molt de temps i, amb els anys, sovint agafaran l'exemplar d'aquell diari que un dia van fer per poder reviure les experiències d'aquest estiu.

-¿On es faran les colònies?

-Per a aquesta primera edició d''Un estiu de colònies amb EL PERIÓDICO', oferim únicament 200 places de cinc tandes d'una setmana, entre el 26 de juny i el 30 de juliol. Es faran en cinc cases de colònies diferents, situades en diferents emplaçaments privilegiats de la geografia catalana: Les Codines, a Montesquiu (Osona), l'alberg de Viladoms de Baix, a Castellbell i el Vilar (Montserrat-Serra de l'Obac),

la Rectoria de la Selva, a Navès (Solsonès), Can Grau, a Olivella (Garraf) i Els Porxos, a Vilanova de Sau (Guilleries). Totes les cases estan equipades amb piscina, i la majoria són totalment accessibles per a les persones amb problemes de mobilitat.

-Comentaves que els pares i les mares també podran conèixer de primera mà l'entorn i les instal·lacions on es desenvolupen les colònies...

-¡Sí! Tots els pares i mares estan convidats, l'últim dia, a passar una jornada en família, un matí ple d'activitats perquè els nois i les noies els ensenyin què han fet i com ho han fet: se'ls mostraran les instal·lacions, farem jocs, ens banyarem a la piscina, podran parlar amb l'equip de monitors tranquil·lament...

-¡Qui pogués tornar a ser nen per anar de colònies!

Notícies relacionades

-Fundesplai i EL PERIÓDICO compartim la convicció que tots els nens haurien de tenir l'oportunitat de disfrutar d'unes colònies. Per aquest motiu hem firmat una aliança estratègica que ens permet oferir aquestes estades de la màxima qualitat, i a un preu molt ajustat.

Estiu de colònies amb EL PERIÓDICO. Informació i reserves a http://estiudecolonies.elperiodico.cat o bé trucant al 93 474 46 78.