Ricardo Darín III

És el tercer d'una dinastia d'actors argentins del mateix nom. Acaba d'irrompre a la nostra escena per la porta gran i ja li ha sortit nòvia. Úrsula Corberó oblida Andrés Velencoso amb ell.

2
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT

El nom de Ricardo Darín va començar a sonar a l'Argentina als anys vuitanta. Formava part d'una fornada de joves actors coneguda per la seva insipidesa. Els deien «los galancitos». Darín en va sobresortir perquè la diva de la televisió, Susana Giménez, més gran que ell, es va enamorar d'aquella figura emergent. Poc se sabia que Darín tenia un pare, també anomenat Ricardo, que era actor. Amb els anys, el jove Darín es va tornar un professional més que respectable. Potser a aquestes altures ja és l'actor més destacat del cine argentí i el portaveu de la correcció política.

I és en aquests moments d'indis-cutida consagració que un altre Ricardo Darín guanya les portades de les revistes del cor i comença a disputar un lloc a les pantalles. És el seu fill,

però se'l coneix com a Chino. Va començar a forjar-se un lloc propi amb papers menors. El 2012 va debutar al cine a Fuera de juego, una coproducció argentino-espanyola. Dos anys més tard va obtenir el seu primer protagonista a Muerte en Buenos Aires, on interpretava un jove policia homosexual. La popularitat li va arribar l'any passat per la seva participació en el serial Historia de un clan, basat en la història de la família Puccio, coneguda als anys vuitanta pels seus segrestos extorsius i els seus assassinats. Li va tocar fer d'Alejandro Puccio, el fill gran del delinqüent. La sèrie va tenir molt d'èxit però també en certa mesura va ser polèmica: massa escenes hot per a una trama truculenta. I Chino també hi era.

Notícies relacionades

Sèrie i pel·lícula

El fill del pare del mateix nom va intentar provar sort a Espanya a finals del 2015. Una sèrie d'Antena 3 (La embajada, pendent d'estrena), una pel·lícula amb Fernando Trueba (La reina de España, en rodatge) i, a més, un idil·li amb Úrsula Corberó. Chino es resisteix a ser considerat només com una cara bonica: «M'he format en diferents llocs amb classes de teatre i cursos». Com sempre, quan no li pregunten sobre les seves ex, volen saber com es porta amb el seu pare: «Més que consells, tenim intercanvi d'idees i opinions. Parlem de moltes coses que tenen a veure amb la nostra vida, i això involucra la feina». Però, sobretot, Chino sembla tenir com a referència la seva mare, Florencia Bas: «Em commou la seva enteresa. És una persona que no té por de res. Crec que el consell que més importa a casa és el d'ella. Tots li demanem l'opinió». Segur que Chino està molt bé a Espanya. Però la troba a faltar. «A ella i el seu menjar»