Mirmiki / upc

Informàtics de capçalera, 365 dies

Uns estudiant de 'Telecos' creen una companyia per solucionar a domicili problemes amb les TIC

Seu de Mirmiki a l’Espai Emprèn de la UPC.

Seu de Mirmiki a l’Espai Emprèn de la UPC. / CÉSAR DEZFULI

1
Es llegeix en minuts
CARME ESCALES

Mirmiki, que significa formiga en grec, va ser el nom elegit per Guillem Orpinell, un estudiant d'Enginyeria de Telecomunicacions de la UPC, per nomenar el servei que va posar en marxa fa un any.

Les contínues peticions d'ajuda que rebia d'amics i familiars per resoldre petits problemes informàtics, i gràcies als nous dispositius telefònics el van inspirar per crear la seva pròpia empresa.

«El primer que vaig fer va ser crear una web. No tant per atraure clients, que bàsicament arriben pel boca-orella, sinó per ajudar-me a deixar per escrit totes les prestacions que l'empresa que posava en marxa ofereix», puntualitza Orpinell.

Així va començar, el setembre del 2014, el recorregut de la formiga, domicili a domicili, omplint amb el seu servei d'informàtic de capçalera l'esquerda en el mercat que l'estudiant de telecos havia detectat. «En les necessitats del meu entorn més pròxim vaig veure una oportunitat de mercat», resumeix Guillem Orpinell, impulsor de www.mirmiki.com, que avui ja dóna feina a set persones.

Tot i que aquest emprenedor encara és estudiant de la UPC, la universitat no va intervenir al principi en la creació de la seva empresa.

Notícies relacionades

Ho ha fet més tard: «Avui l'empresa està situada a l'Espai Emprèn de la Politècnica. Interessa perquè el nostre projecte es vincula a persones amb dots per a la tecnologia, i tenim a prop la facultat», indica Orpinell. «Mirmiki es nodreix del talent i sinergies innovadores que propicia la UPC, a través d'iniciatives com el voluntariat TIC, que promou l'ajuda d'estudiants a entitats socials, a canvi de crèdits. Podem ajudar aquests voluntaris». També els posen en contacte amb empreses que reben donacions de dispositius ja creats però que requereixen posar-los a punt i nocions bàsiques per utilitzar-los.

Paral·lelament, Mirmiki creix com a empresa autònoma, amb la previsió de facturar al voltant de 30.000 euros l'any que ve i contractar més gent per a un negoci que humanitza la informàtica i que podria replicar-se en altres ciutats. Aquesta setmana llancen la campanya www.nadal.mirmiki.com, perquè la gent regali la seva ajuda a pares i avis.