En col·laboració amb

Suport empresarial

Finançament per a iniciatives d'economia cooperativa, social i solidària

L'Ajuntament de Barcelona decideix compartir part del risc econòmic dels projectes

carbonera

carbonera

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat un fons de crèdit municipal per facilitar l'accés al finançament a iniciatives d'economia social i solidària. Aquest fons, mancomunat amb les entitats de finances ètiques Fiare i Coop57, cobreix l'eventual risc financer que puguin tenir les iniciatives que optin a les noves línies de crèdit específiques de cada entitat, d'un milió d'euros cada una.

El fons de crèdit municipal compta amb una aportació de cada una de les tres parts —l'Ajuntament i les dues entitats de finances ètiques— per valor de 100.000 euros, i només s'activarà en cas que les empreses o els projectes finançats no puguin fer front als crèdits concedits. 

El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha assegurat que l'aposta per l'economia social i solidària forma part de l'ADN i de la reputació internacional de la ciutat: “Aquesta col·laboració publicocomunitària demostra que una nova manera de fer economia i de democratitzar el crèdit és possible”.

Projectes beneficiats

Ja existeixen alguns projectes finançats amb les línies de crèdit específicament creades gràcies a l'existència d'aquest fons. Per exemple la cooperativa de treball Art & Coop, SCCL; dos projectes amb una clara perspectiva feminista, La Raposa i la Xarxa DDiPAS; la cooperativa d'arquitectes La Baula, i la llibreria cooperativa La Carbonera.

Notícies relacionades

A més, aquesta línia de crèdit ha permès la conversió en cooperativa de dues societats mercantils que, per motius diferents, van abandonar la seva activitat: l'escola Nou Patufet, SCCL,i el Gimnàs Sant Pau, SCCL.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el Pla d'Impuls de l'Economia Social i Solidària 2016-2019, que té com a objectiu global reforçar i promoure iniciatives que treballen amb criteris de justícia social. També se suma a altres iniciatives, com el paquet de subvencions per valor de 4 milions d'euros dirigit a entitats d'economia social i solidària o a l'impuls de projectes socioeconòmics als barris.