En col·laboració amb

Prevenció

Tolerància zero contra l'abús sexual i el maltractament infantil

L'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i diferents institucions del sector de la infància s'uneixen per abordar aquest tema

tolerancia zero

tolerancia zero

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Per millorar les polítiques de prevenció i oferir una millor resposta davant els casos que es presentin, ha nascut la Mesa per a la Prevenció i l'Atenció de l'Abús Sexual i el Maltractament Infantil, en què participen l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i diferents institucions del sector de la infància.

“És una mesa que persegueix la tolerància zero contra els abusos sexuals als equipaments municipals. Es tracta d'apoderar els nens perquè sentin que, quan hi ha un presumpte abús sexual o un maltractament, poden parlar-ne obertament i denunciar-lo”, ha remarcat el comissionat d'Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba.

Per avançar en aquesta línia, les administracions i les institucions compartiran iniciatives i eines, impulsaran nous projectes conjunts i treballaran conjuntament per detectar més fàcilment les necessitats, tant socials com institucionals. És a dir, treballaran perquè les polítiques per a la prevenció de l'abús sexual i el maltractament infantil es facin de manera més cohesionada i incrementin la seva eficàcia.

Notícies relacionades

El ple de la mesa es reunirà com a mínim una vegada a l'any i es crearan grups de treball per tractar qüestions específiques del dia a dia, de manera que es pugui donar una resposta ràpida i coordinada en el moment que faci falta.

Programa i protocol

El programa inclou un diagnòstic dels diferents equipaments municipals per detectar quines són les millores a fer i fixar unes recomanacions, tant arquitectòniques com globals o de bones pràctiques. A partir d'aquest diagnòstic es crearà també un protocol d'actuació sobre possibles casos d'abusos als diferents tipus de centres.