En col·laboració amb

MÉS ESPAIS VERDS

Els barcelonins disposaran d'un nou gran parc al Guinardó

Els jardins històrics de la finca Ravetllat-Pla es reformaran i s'obriran al públic

Les obres començaran al maig i es prolongaran durant un any i mig

ravetllat-56-1024x685

ravetllat-56-1024x685

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els jardins històrics de la finca Ravetllat-PlaRavetllat-Pla es reformaran i s'obriran al públic amb l'objectiu d'ampliar els espais verds, preservar la biodiversitat, recuperar el patrimoni per al barri i fomentar les activitats ciutadanes.

El nou parc públic té una extensió de 3,6 hectàrees i permetrà avançar respecte a la naturalització de la ciutat. Els treballs començaran al maig i es prolongaran durant un any i mig.

La intervenció preveu recuperar l'estat original dels jardins per conservar-ne la identitat original i adequar-los a l'ús de la ciutadania amb nous accessos, reparació de camins, nous espais d'estada i naturals amb zones boscoses i obertes, un estany, un pou, una àrea de jocs infantils, horts urbans i refugis per a la fauna.

L'actuació transformarà els jardins, que fins ara han constituït una gran barrera per al veïnat, en una gran àrea de 3,6 hectàrees oberta al públic en horari diürn que facilitarà la connexió entre els carrers adjacents.

A més, es convertirà en un punt de verd urbà que potenciarà el corredor ecològic entre el parc de la Ciutadella i Collserola, del qual forma part, i permetrà avançar respecte a l'objectiu municipal d'arribar a més de 160 hectàrees de zones verdes l'any 2030.

"Avançar en la naturalització de la ciutat"

“La millora i dignificació d'aquest jardí històric ens permet avançar en la naturalització de la ciutat i en el nostre compromís d'incrementar 44 hectàrees de verd urbà durant aquest mandat. Volem que sigui un espai de referència en biodiversitat i obert a tothom”, ha destacat la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, durant la presentació de la iniciativa.

El projecte s'ha desenvolupat en coordinació amb les entitats i associacions veïnals del Guinardó. Els treballs dels jardins, que tenen un pressupost de 7,6 milions d'euros, començaran el maig del 2018 i es preveu que s'acabin a la tardor del 2019.

Més espai verd en un entorn històric

Notícies relacionades

Els jardins formen part del terreny de la finca Ravetllat-Pla, un palauet senyorial de 2.500 metres quadrats d'estil neoclàssic construït en els anys 30 per acollir l'Institut Ravetllat-Pla, que va funcionar com a laboratori farmacèutic fins als anys 70.

L'edifici també es va convertir en residència de la família Pla-Montseny i al llarg dels anys va passar a ser la residència de Núria Pla, filla del doctor Ramon Pla i amant del col·leccionisme que va reunir una gran quantitat de mobles i antiguitats dels segles XVII, XVIII i XIX. En concret, 850 peces de mobiliari, escultura, pintura i orfebreria que ara s'exposen a l'edifici històric, reconvertit en museu i gestionat per la Fundació Ramon Pla i Armengol.

Temes:

Urbanisme