En col·laboració amb

COIMPULSAT AMB LA FUNDACIÓ GOTEO

Nova iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona per impulsar projectes socials i de proximitat als barris

'Conjuntament' és una innovadora campanya de finançament col·lectiu o 'matchfunding'

emprenedoria-1024x768

emprenedoria-1024x768

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Conjuntament, una innovadora campanya de finançament col·lectiu o matchfunding,matchfunding impulsada per la Fundació Goteo, permetrà que l'Administració pública aporti un euro per cada euro aportat per la ciutadania, i duplicarà així la inversió total per a projectes socials i de proximitat dels barris de Barcelona.

Aquesta campanya, que té una borsa de 96.000 euros, ha de permetre el finançament públic d'un total de 24 projectes amb un màxim de 4.000 euros per a cadascun.

Quan es llancin les campanyes a partir del març i les aportacions ciutadanes superin la quantitat mínima exigida, Conjuntament les complementarà a raó d'un euro per cada euro aconseguit. Per tant, en total i com a mínim, els projectes rebran al voltant de 200.000 euros de finançament.

El comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, Álvaro Porro, ha destacat que aquest projecte “és fruit i sorgeix del grup de treball Barcola, dedicat a la coproducció de polítiques públiques d'economies col·laboratives i comunitàries, i es du a terme amb una plataforma referent a Europa situada a Catalunya, Goteo, un referent en mecenatge col·lectiu per protegir el comú digital”.

Notícies relacionades

Els projectes seleccionats tindran el suport i l'acompanyament d'aquesta plataforma per maximitzar la capacitat de participació i recaptació de les seves campanyes de finançament col·lectiu (crowdfunding). 

L'èxit de la convocatòria, a la qual s'han presentat un total de 66 projectes, es deu al fet que aquesta nova forma de finançament aconsegueix posar en relleu els projectes que o bé tenen el suport d'una comunitat o bé desperten l'interès i la mobilització de la societat.