En col·laboració amb

POBRESA ALIMENTÀRIA

Els nens més vulnerables de Barcelona rebran el 100% de l'ajuda de menjador

"Garantir el menjar complet de tots els nens ha de ser una prioritat", ha assegurat Laia Ortiz

Imatge d’una reproducció d’una masia amb Montserrat al fons en el pessebre de sobretaula més gran de Catalunya, a Parets del Vallès. / ACN

Imatge d’una reproducció d’una masia amb Montserrat al fons en el pessebre de sobretaula més gran de Catalunya, a Parets del Vallès.
nens aj bcn1

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest curs les ajudes de menjador escolar arriben a Barcelona a un total de 27.215 alumnes, 3.820 més que l'any passat. D'aquests alumnes, els beneficiaris del Fons d'Emergència Social rebran la beca completa de 6 euros diaris. El Fons és una ajuda extraordinària que concedeix l'Ajuntament per cobrir les necessitats bàsiques de subsistència de nens o adolescents de 0 a 16 anys que compleixin aquests requisits. Les famílies que hi participen reben 100 euros al mes per nen, amb un màxim de 900 euros a l'any.

“Garantir l'alimentació completa de tots els nens ha de ser una prioritat en qualsevol societat que es consideri digna”, ha assegurat Laia Ortiz, la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i vicepresidenta del Consorci d'Educació de Barcelona.

Notícies relacionades

Aquest any, un 9% més de famílies han pogut optar a l'ajuda, ja que per primera vegada a Barcelona s'aplica el llindar de pobresa establert per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) en els requisits per atorgar les ajudes de menjador. Aquest llindar es calcula segons el nombre de persones que integren la unitat familiar.

Amb l'objectiu de millorar i facilitar el procés tant a les famílies com als centres educatius, s'ha simplificat la documentació a presentar. En el cas dels alumnes adjudicataris d'un fons d'emergència social, simplement l'han hagut de demanar al centre sense haver de presentar cap tipus de documentació.