En col·laboració amb

El nou contracte del Bicing amplia els serveis

L'adjudicació d'aquesta nova contracta forma part de l'estratègia municipal per potenciar la mobilitat sostenible

bicing1-1024x833

bicing1-1024x833

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Plenari de l'Ajuntament de Barcelona celebrat el dimarts 5 de desembre va aprovar la proposta d'adjudicació del nou contracte del Bicing a la unió temporal d'empreses (UTE) formada per Cespa i PBSC, amb el nom Pedalem Barcelona, que ha sigut la que ha obtingut la millor puntuació global en el conjunt de la valoració tècnica i econòmica, de les sis candidatures presentades.

Abans que es firmi formalment el contracte del Bicing per als pròxims deu anys, haurà de transcórrer un període d'al·legacions de 15 dies des de la publicació oficial.

L'adjudicació d'aquesta nova contracta forma part de l'estratègia municipal per potenciar la mobilitat sostenible, especialment l'ús de la bicicleta. El Pla de Mobilitat Urbana 2013-2018 inclou l'ampliació de la xarxa de carrils bici, en més de 80 quilòmetres, 20 dels quals estaran en funcionament abans que s'acabi l'any.

La proposta de bicicleta mecànica de Pedalem Barcelona destaca per un nou disseny i millors prestacions, com un quadro d'alumini més lleuger, frens de tambor a la roda davantera i de disc a la posterior, rodes de 26 polzades i un millor sistema d'il·luminació. A més, es triplicarà el nombre de bicis elèctriques, de 300 a 1.000 unitats, amb l'ampliació corresponent del nombre d'estacions mixtes.

Notícies relacionades

També es preveuen novetats que redundaran en el servei a l'usuari, com la reserva anticipada, de cinc minuts, de la bicicleta, sistemes tarifaris diferenciats segons sigui anual o per a ús puntual, o millores en el servei de repartiment de bicicletes a les estacions.

El nou contracte de Bicing entrarà en funcionament el novembre del 2018.