En col·laboració amb

+BARCELONA

BCN impulsa un servei d'ajuda a domicili de proximitat

Grups de 10 professionals amb més capacitat d'autogestió atendran unes 50 persones

És el primer pas cap a les futures superilles socials

servicio domicilio

servicio domicilio

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La Marina de PortVilapicina i la Torre LlobetaSant Antoni i el Poblenou seran els primers barris a aplicar els quatre projectes pilot del nou Servei d'Ajuda a Domicili. S'atendran les persones usuàries de manera més digna i pròxima, es milloraran les condicions laborals dels professionals i s'impulsarà la integració social i sanitària.

La tinent d'alcaldia de Drets SocialsLaia Ortiz, ha assegurat que “el nou Servei d'Ajuda a Domicili ens obre el camí per millorar l'atenció a les persones i el suport a les seves famílies. Ens permet oferir un servei més pròxim, més flexible i a una escala més humana”.

Es crearan petits equips autogestionats per una desena de professionals, que es faran càrrec de manera compartida de grups d'uns 50 usuaris que visquin a prop els uns dels altres. La finalitat és que amb aquest model d'actuació els professionals aconsegueixin tenir jornades laborals més completes i en un entorn més estable.

SUPERILLES SOCIALS

Notícies relacionades

A més de crear llocs de treball estables, millorar la qualitat del servei i garantir la sostenibilitat social i econòmica, amb aquest nou servei es pretén construir superilles socials. Les previsions demogràfiques per a les pròximes dècades mostren que el nombre de persones grans seguirà creixent a partir de les 345.000 que viuen actualment a la ciutat. Tot indica, per tant, que caldrà augmentar encara més els serveis domèstics, sociosanitaris i comunitaris per atendre i cuidar aquestes persones grans.

Aquest primer pas d'atenció més pròxima, a part d'implicar un tracte més humà, permetrà afegir en un futur aspectes com la integració i la coordinació de l'atenció a la dependència amb els serveis sanitaris, la coordinació amb els cuidadors i la coordinació amb altres serveis municipals que ja s'ofereixen a les persones grans.