En col·laboració amb

URBANISME

Aturades les obres d'un edifici de l'Eixample per protegir els drets dels inquilins

S'ha detectat que la propietat havia sol·licitat fins a 25 permisos d'obres menors al bloc que està rehabilitant per esquivar les obligacions legals que tindria amb els inquilins

vivienda calle aragon

vivienda calle aragon

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El districte de l'Eixample ha obligat una propietat a sol·licitar una llicència d'obra major, ja que s'ha detectat que havia demanat fins a 25 permisos d'obres menors al mateix bloc del carrer d'Aragó número 477 per esquivar les obligacions legals amb el veïnat.

La tramitació d'una obra major suposa que es garanteixin els drets dels inquilins, ja que obliga la propietat a reallotjar-los temporalment i, si convé, durant el temps que durin les obres, i a garantir-los el retorn a casa una vegada acabades.

El regidor de VivendaJosep Maria Montaner, ha assegurat que “és molt preocupant que els inversors comprin edificis sencers per rehabilitar-los i posin en perill el dret dels inquilins i fins i tot les seves condicions de vida”.

El primer tinent d'alcaldia i regidor del districte de l'EixampleGerardo Pisarello, ha recordat que “la protecció del dret a la vivenda és una prioritat absoluta per al Govern municipal. No permetrem aquestes situacions, que impedeixen als veïns i les veïnes quedar-se als seus barris".

És el primer cas d'aquestes característiques en què s'actua amb aquesta contundència, tot i que s'han detectat fins a 38 casos semblants. El Govern municipal vol que es converteixi en un procediment exemplar que es pugui portar a la pràctica de manera sistemàtica quan es produeixin i es detectin aquestes situacions.

CANVIS EN LES SOL·LICITUDS DE LLICÈNCIES

Notícies relacionades

Per evitar situacions de desesperació i angoixa de famílies que viuen de lloguer i que veuen com les finques on viuen canvien de propietat i com s'inicien processos de transformació i de buidatge, l'Ajuntament està treballant per introduir canvis en la manera com es tramiten les sol·licituds de llicències a les finques.

Es planteja la possibilitat d'incorporar, en la documentació que s'ha de presentar per sol·licitar les llicències, una declaració responsable firmada pels propietaris de la finca, que recollirà el compliment dels drets i les obligacions respecte al reallotjament i el retorn dels inquilins, si així ho recull la normativa.

Temes:

+Barcelona