En col·laboració amb

REDUIR CONFLICTES

Barcelona fomenta la mediació per a la convivència entre veïnat i usuaris de pisos turístics

Un equip de quatre persones intervindrà allà on hi hagi conflictes

pisos turisticos

pisos turisticos

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Barcelona hi ha 9.657 vivendes d'ús turístic legals que ofereixen prop de 59.000 places d'allotjament. Per garantir la convivència entre els visitants que les ocupen i els veïns amb qui comparteixen finca o barri, un equip gestionarà els conflictes que es puguin produir.

Aquest equip de mediació constarà de quatre persones que aniran a les finques on s'hagin registrat denúncies i aplicaran eines de mediació i facilitació amb el veïnat i els visitants. Aquesta mediació serà complementària de les actuacions administratives que corresponguin. Inicialment, actuaran a Ciutat Vella i l’Eixample, els districtes que registren més volum de pisos turístics i queixes.

Notícies relacionades

La mesura, que s'ha treballat amb interlocutors del sector, com l'associació d'apartaments turístics Apartur o el Col·legi d'Administradors de Finques, s'emmarca en el Pla estratègic de turisme 2020. A més, complementa altres mesures impulsades per garantir una millor governabilitat del turisme com el Peautel Pla de xoc contra els allotjaments turístics il·legals i els acords amb les plataformes d'allotjament turístic.

2.000 INCIDENTS ANUALS

Cada any, els serveis d'atenció a la ciutadania registren uns 2.000 incidents motivats per les vivendes d'ús turístic. La mesura també pretén disposar de referències quantificables d'aquestes incidències per avaluar de manera més exacta propostes de millora amb els diferents operadors.