En col·laboració amb

ECOLOGIA

El barri de Sarrià, pioner en la recollida de residus porta a porta

Comença una campanya d'informació al veïnat, prèvia a la implantació del nou sistema de recollida, que tindrà lloc el febrer del 2018

sarria vell

sarria vell

1
Es llegeix en minuts

El casc antic de Sarrià estrenarà un sistema pioner de recollida selectiva de residus porta a porta el mes de febrer del 2018, concebut per fer créixer el nivell de reciclatge actual fins al 60%, com indica l'Estratègia residu zero. Aquesta setmana es posen en marxa una sèrie d'accions de comunicació i informació per explicar als veïns el funcionament d'una fórmula que s'espera poder aplicar en altres zones de la ciutat.

La tinent d'alcaldia d'EcologiaUrbanisme i MobilitatJanet Sanz, ha afirmat que “les ciutats que han apostat per sistemes de recollida porta a porta han passat de tenir uns percentatges similars als de Barcelona, d'entre el 30% i el 36% de recollida selectiva, a un 55% o 60%, i no ho fan de forma progressiva sinó immediata”. Amb el seguiment d'aquest sistema, a més, el veïnat de Sarrià contribuirà a aconseguir l'objectiu previst per a l'any 2020 de reduir la generació de residus en un 15% respecte al 2010.

A més de millorar els nivells de reciclatge i la qualitat dels residus recollits en totes les fraccions, la implantació d'aquest sistema de recollida tindrà un impacte directe en la qualitat de l'espai públic, amb espais més nets, més qualitat de l'aire i disminució del soroll, ja que es redueix el nombre de dies en què hi ha recollida i la instal·lació de noves papereres amb tapa per als residus de petit format.

La iniciativa dona resposta a la demanda de l'Associació de Veïns de Sarrià de canviar el sistema de recollida de residus del barri. El regidor de Sarrià-Sant GervasiDaniel Mòdol, creu que el districte “té un perfil pioner, d'aposta per ser el banc de proves per a alguns temes estratègics de ciutat”. L'objectiu és valorar la implementació d'aquest sistema en altres zones de la ciutat.

¿QUÈ ÉS LA RECOLLIDA PORTA A PORTA?

Notícies relacionades

El nou sistema requereix la implicació ciutadana per realitzar una recollida separada de les diferents fraccions: residus orgànics, reciclables (plàstics i metalls), envasos de vidre, paper i cartró, residus en general i residus sanitaris. Cada fracció, identificada amb bosses o cubells del color corresponent, tindrà uns dies específics de recollida: dilluns, dimecres, divendres o diumenge. Els dimarts es farà la recollida de mobles.

Des d'aquesta setmana i fins a finals d'any, s'oferiran sessions informatives amb diferents col·lectius veïnals i es distribuiran informadors ambientals, que complementen el treball de l'Oficina d'Atenció Personalitzada, que es posa en marxa avui a la seu del Districte.